• Rumours...

    Η έκθεση φωτογραφίας ενός γαλαζοαίματου, Riviera Shopping for a Good Cause, υψηλή ραπτική για την ΕΛΙΖΑ και ένα βιβλίο για παιδιά με πολλά νοήματα

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Βίκυ Παλαιολόγου


    Η έκθεση φωτογραφίας ενός γαλαζοαίματου συγκέντρωσε τους γαλαζοαίματους

    Απόγονος του Πρίγκιπα von Bismarck, ο Κόμης Nikolai Leopold Archibald Graf von Bismarck, όπως είναι ολόκληρο το όνομα του, ο βρετανός φωτογράφος Nikolai von Bismarck, παρουσίασε στην γκαλερί Stefanidou Tsoukala μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αθήνα: Το ζωντανό παρελθόν», μια συναρπαστική εξερεύνηση της Αθήνας που φέρνει στο προσκήνιο το παρελθόν και το παρόν της πρωτεύουσας μέσα από καινοτόμες φωτογραφικές τεχνικές.

    Και πράγματι, το θέμα της έκθεση και οι φωτογραφίες του είναι ιδιαίτερα συγκινητικές αφού βλέπει κανείς από τη μια εικόνες της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και φωτογραφίες από το πρόσφατο παρελθόν, με το ιστορικό Τζάμπο της Olympic Airways, φωνογραφημένο στην πίστα του Ελληνικού με τον ήλιο κρυμμένο πίσω από την Αφρικανική σκόνη που μας είχε πνίξει τον περασμένο μήνα.

    Μου είπε μάλιστα ο ίδιος ότι θεώρησε πως η συγκεκριμένη μέρα του έδινε το ιδανικό φώς για να φωτογραφίσει αυτό το ιστορικό αεροπλάνο. Εσωτερικά πλάνα από τις αίθουσες του Αεροδρομίου του Ελληνικού όπως έχει ερημωθεί αλλά και εικόνες που αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μας.

    Και δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να φωτογραφίσει την Αθήνα αφού αγαπάει την χώρα μας και έρχεται κάθε καλοκαίρι.

    Γνωστός για τη χρήση ειδικού Polaroid φιλμ και μοναδικών ψηφιακών τεχνικών, ο von Bismarck, ο οποίος ξεκίνησε από φωτογράφος μόδας, καταγράφει εικόνες με μια νεωτερική και αντισυμβατική προοπτική που γεφυρώνει τον χρόνο.

    Το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα
    Το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα

    Η γκαλερί, υπό τη διεύθυνση της Laura Tsoukala, δίνει έμφαση στην ελληνική κληρονομιά και παράδοση στις εκθέσεις της, μια προσέγγιση που συγχρονίζεται με τη μοναδική φωτογραφική τεχνική του Nikolai von Bismarck. Αυτή η συνεργασία προσφέρει στο κοινό μια μοναδική εμπειρία που προσκαλεί τους θεατές να γνωρίσουν την Αθήνα μέσα από έναν φακό που εκθειάζει τόσο το ιστορικό της παρελθόν όσο και το δυναμικό της παρόν.

    Ο Nikolai von Bismarck με τη Λώρα Τσουκαλά
    Ο Nikolai von Bismarck με τη Λώρα Τσουκαλά

    Και εφόσον ο φωτογράφος είναι ενας γαλαζοαίματος, οι δύο γιοί του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου, οι Πρίγκιπες Νικόλαος και Φίλιππος με την σύζυγό του Νίνα Φλόρ, ήταν μεταξύ των καλεσμένων της έκθεσης δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα έργα του καλλιτέχνη.

    Ο Πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύζυγό του Νινα Φλόρ μπροστά σε μια φωτογραφία του φωτογράφου
    Ο Πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύζυγό του Νινα Φλόρ μπροστά σε μια φωτογραφία του φωτογράφου
    Τo Jumbo της Ολυμπιακης Αεροπορίας πνιγμένο από την αφρικανική σκόνη που ειχε καλύψει την Αθήνα τον περασμένο μήνα
    Τo Jumbo της Ολυμπιακης Αεροπορίας πνιγμένο από την αφρικανική σκόνη που ειχε καλύψει την Αθήνα τον περασμένο μήνα
    Η Λώρα Τσουκαλά με τον Πρίγκιπα Φίλιππο
    Η Λώρα Τσουκαλά με τον Πρίγκιπα Φίλιππο
    Η Λώρα Τσουκαλά με τον Πρίγκιπα Φίλιππο
    Η Λώρα Τσουκαλά με τον Πρίγκιπα Φίλιππο

    Η θετική αύρα της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ήταν παρούσα στο Riviera Shopping for a Good Cause

    Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, ειχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στον δόμο που οδηγούσε στο Four Seasons Astir Palace Hotel της Βουλιαγμένης.

    Οι δεκάδες φίλες της ΕΛΠΙΔΑΣ έσπευσαν να στηρίξουν το Μπαζάρ, Riviera for a Good Cause, που άνοιξε για μια ακόμα φορά την αγκαλιά του για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ.

    Από τις 12 το μεσημέρι που άνοιξαν οι πόρτες του Riviera Shopping και μέχρι αργά το βράδυ μικροί και μεγάλοι κατέφθαναν στους υπέροχους χώρους του Four Seasons Astir Palace Hotel προκειμένου να στηρίξουν την ΕΛΠΙΔΑ και να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

    Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, και η κορη της, κυρία Μαριάννα Λαιμού εκπροσωπώντας το ELPIDA Youth, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς για τη σημαντική συμβολή τους στους σκοπούς του «ΕΛΠΙΔΑ».

    «Η συγκινητική στήριξη του κόσμου στην ΕΛΠΙΔΑ, και η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά μας, αποτελούν την πιο σπουδαία απόδειξη πως το όραμα της αείμνηστης Ιδρύτριας μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά με καρκίνο, είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Θα ήθελα ολόθερμα να ευχαριστήσω τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες που ήταν στο πλευρό μας!», δήλωσε η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    Μια ομαδική με τις Ειρήνη Σαμιώτη, Φαίη Μπαρμπαλιά, Έλενα Μπαρμπαλιά, Μαρία Καλκάκου, Λάουρα Λαλαούνη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Λαιμού, Νάσια Θανοπούλου, Μαριλού Δασκαλάκη και Αλίνα Μινέττα.

    Και πράγματι ένιωθε κανείς στην ατμόσφαιρα την θετική αύρα της Ιδρύτριας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και λές και ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει. Μάλιστα κάποιος μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο κόσμο σε Μπαζάρ. Οι επισκέπτες του Bazaar στήριξαν με τις αγορές τους το περίπτερο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» επιλέγοντας τα μοναδικά custom made καλοκαιρινά προϊόντα του eshop του Σωματείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και το συλλεκτικό μπλουζάκι που δημιούργησε η σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη, ειδικά για το Riviera Shopping, καθώς και μοναδικές δημιουργίες των εταιρειών Havaianas και MCM που για πρώτη φορά συνεργάστηκαν με το Σωματείο.

    Εκεί και ο Νίκος Πατέρας με την Εβελίνα Παπαντωνίου και την Ιφιγένεια Πρωτονοταρίου-Ξυλά

    Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις καλοκαιρινές τους αγορές επιλέγοντας ανάμεσα σε μοναδικά προϊόντα 55 αγαπημένων brands, και συγκεκριμένα: ΑLL ABOUT EVE, ALOS EYEWEAR CABINET, ANGELINA, ANTONIA KARRA, AtoJ, BIG LITTLE ONES, BLEECKER & LOVE, DR VILLY SKINCARE, EYE-Q OPTICAL STORES, ELEGANCE, FINELY FRAMED CREATIONS, FRENCHIE, FRESH LINE, GIORGIA P, HAPPY-NES GR, HEALTHION, IBO MARACA, ÎLE DES RÊVES, KAFTANI CLOTHES, KESSARIS, KIOHNE, KOKU CONCEPT, LALAOUNIS, LOVE FOR WAVES, LOVE IT, MARCH THE BRAND, MARIANNA LEMOS, MARIE RAXEVSKY, MARIETTA CHROUSALA, MRS ZEBRA, MYKOCOS, NAKAS CONCEPT, OCEAN HERO, PAJA TOQUILLA, PHIL’S GRANOLA PARK HOUSE, REMEDI, REVE DE LA MAISON, ROSINA PERFUMERY, SECRET GARDEN, SERKOS, SISSY FEIDA INTERIORS, STORYBOOK, SUPERB SUBURB, THE MAMACITA STORE, THE MOJO WORLD, THERINOS, TIKI TIKI, TINY, TWO MONKEYS, VALIA GABRIEL, VENETIA VILDIRIDIS, VST, ZINA G, MARIA ZOUPOU. Και οι 55 εταιρείες θα διαθέσουν μέρος των εσόδων τους για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».

    Ντεπυ Σιδεράκη, Αθανασία Μαρινάκη
    Ντέπυ Σιδεράκη, Αθανασία Μαρινάκη

    Στον υπαίθριο χώρο του Nafsika οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μοναδική θέα στην θάλασσα, ενώ τους περίμεναν και πολλές εκπλήξεις, καθώς για τέσσερις ολόκληρες ώρες ο ραδιοφωνικός σταθμός Δρόμος 89,8 και ο Πέτρος Πολυχρονίδης εξέπεμπαν ζωντανά, φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους: Αναστασία, Θοδωρή Φέρρη, Κατερίνα Λιόλιου, Αναστάσιο Ράμμο και Γιώργο Παπαδόπουλο.

    Kαθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η 3 Ε προσέφερε δωρεάν χυμούς για τους μικρούς επισκέπτες, τα ζαχαροπλαστεία Fresh και ARMENONVILLE προσέφεραν γλυκίσματα, τα CHILLBOX παγωτό για μικρούς και μεγάλους, η εταιρεία PLATIS pop corn και μαλλί της γριάς, ενώ παρόν ήταν και το κατάστημα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΕΞΗ που προσέφερε όλα τα έσοδα της ημέρας στο Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ!

    Τέλος, οι BARFLIES ετοίμαζαν με αρωματικό καφέ, δροσιστικά ροφήματα, αναψυκτικά και ποτά, προσφέροντας μέρος από τα έσοδα της ημέρας στο Σωματείο.

    Πέννυ Ζαγκλαρίδου, Νούλη Μανώλη
    Πέννυ Ζαγκλαρίδου, Νούλη Μανώλη

    Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο υπήρχε παιδική απασχόληση από τις εταιρείες COWABUNGA, Moutzoures και Parties2bremembered με πρωτότυπες δραστηριότητες που έκαναν τα πρόσωπα των μικρών επισκεπτών να λάμπουν από χαρά, όπως: Face painting, Arts & Crafts (photo booth activity, ζωγραφική, κατασκευή μπρελόκ & κατασκευή ονειροπαγίδας) και πολλές ακόμα δράσεις!
    Στην οργανωτική επιτροπή του Riviera Shopping for a Good Cause συμμετείχαν οι κυρίες: Μαριάννα Λαιμού, Τζωρτζίνα Έλληνα, Αλίνα Μινέττα, Νάσια Θανοπούλου και Μαρία Καλκάκου.

    Η Αθηνά Κυριακού, κόρη του αείμνηστου Μίνωα Κυριακού με τη συνεργάτιδά της, Τζούλια και την Αντωνία Καρρά των κοσμημάτων

    O Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Four Seasons Astir Palace Hotel και σε όλους τους εργαζομένους του ξενοδοχείου για τη ζεστή και ευγενική φιλοξενία για ακόμα μια χρονιά, στην κυρία Ελίνα Σμπώκου για τη συμβολή της στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου, και βέβαια σε όλα τα μέλη, εθελοντές και υποστηρικτές του Σωματείου που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης!

    Η Αλεξάνδρα Ραζή-Βασιλοπούλου με την κόρη της, Κλημεντίνη Βασιλοπούλου
    Η γράφουσα με την Έλενα Βρεττού

    Υψηλη Ραπτική για την ΕΛΙΖΑ

    H 6η παρουσίαση της εκδήλωσης Hautes Grecians 2024, σε ένα χώρο τελείως surreal, στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ, τόνισε την παρουσία της Ελληνικής Υψηλής Ραπτικής.

    Με οικοδέσποινα την Τζένυ Μπαλατσινού, το φωτεινό Hautes Grecians ήταν μια μοναδική εμπειρία για πάνω από 500 καλεσμένους, με το βιομηχανικό τοπίο, την ιστορία και την γεμάτη ενέργεια ατμόσφαιρα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου της ΔΕΗ να δημιουργούν μοναδικές αντιθέσεις με το μεγαλείο της Ελληνικής Υψηλής Ραπτικής.

    Ο Βασίλης Κικίλιας, η Μαρίνα Καρέλα και η Τζένη Μπαλατσινου

    H φετινή διοργάνωση του Hautes Grecians στήριξε τους σκοπούς του ELIZA (Εταιρία κατά της Παιδικής Κακοποίησης), δίνοντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια.

    Στο φετινό catwalk συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, πρωτοπόροι στον τομέα της μόδας και παθιασμένοι με την υψηλή ραπτική. Ο Angelos Bratis, ο Laskos, η Dimitra Antonea και ο ελληνο-αυστραλός Jordan Gogos,

    Βαλια Κυριαζη-Μόραλη, Βάσω Νικοπολίδη
    Βαλια Κυριαζη-Μόραλη, Βάσω Νικοπολίδη

    Τέχνη και μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένες και αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε και στο opening act των Rianna+Nina που δημιούργησαν σε συνδυασμό με τον Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, μια συλλογή με ένα αποκλειστικό print γεμάτο «θετική ενέργεια», με το 50% των εσόδων αυτής της συλλογής να διατίθεται στο ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του Παιδιού).

    Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ελένη Κόκκαλη

    Και η βραδιά φυσικά δεν τελείωσε με το show. Μετά το τέλος του catwalk, στο after party, οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαμπάνια Pommery, «Υπεύθυνη» για το brut στυλ της σαμπάνιας που απολαμβάνουμε σήμερα, έχει ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα και κάθε ποτήρι της είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Φινετσάτη με έντονη γεύση, εξέπληξε τους καλεσμένους με την πλούσια γεύση και την έντονη φρεσκάδα.

    Rianna Kounou, Μιχάλης Πάντος, Τζένη Μπαλατσινού, Nina Knaudt

    Κλείνοντας την βραδιά, η KORRES αρωμάτιζε τους καλεσμένους με τις ξεχωριστές νότες της αγαπημένης σειράς αρωμάτων.

    Digital Partner της βραδιάς ήταν η Glomex που είχε αναλάβει την μετάδοση του live streaming.

    Άγγελος Μπράτης, Λάκης Γαβαλάς

    Υποστηρικτές στη μαγική βραδιά ήταν οι: ΔΕΗ, MAC, Wella Professionel, Korres, Bobbi Brown, Persil, Haralas, Souroti, Lexus, Philips, Pommery, glomex, OPI που έδωσαν τις απαραίτητες νότες στην ιδιαίτερη σύνθεση της φετινής λαμπερής διοργάνωσης.

    Κάποιες φωτό από το σώου και τον περιβάλλοντα χώρο

    Ένα βιβλίο για παιδιά με πολλά νοήματα

    «Αυτό θα είναι το δικό μου ταξίδι.
    Κι ο προορισμός… η Αγάπη, η Ελπίδα, η Ισότητα και η Ειρήνη»

    Όταν ο καλος σου φίλος και εκδότης Γιωργος Λεμπέσης σε καλεί σε μια παρουσίαση βιβλίου για παιδιά με τίτλο ‘Στασου πλάι μου’ της συγγραφέως Μάρως Θεοδοράκη και συνειδητοποιεις ότι είναι η κόρη της συναδέλφου Νίτσας Λουλέ και του επίσης δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Θεοδωράκη και ανηψιά του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδοωράκη τότε νοιώθεις μεγαλύτερη χαρά. Η πολυαγαπημένη συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη παρουσίασε το 60ο της βιβλίο για παιδιά “Στάσου πλάι μου” – “Stand by my side”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις LeBee Publications, στον κατάμεστο χώρο του Monk Grapes & Spirits.

    Από την παρουσίαση του βιβλίου
    Από την παρουσίαση του βιβλίου

    Το συντονισμό της υπέροχης αυτής παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη. Για το βιβλίο καθώς και για το ευαίσθητο θέμα της προσφυγικής κρίσης μίλησαν η επίσης αγαπημένη φίλη Υφυπουργός Πολιτικής και Ασύλου και δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη , η Πρόεδρος της Axion Hellas Αλίκη Δρακούλη και οι ηθοποιοί Αλίνα Κοτσοβούλου, Στάθης Μαντζώρος, Γιάννης Χατζηγεωργίου και Σουζάνα Βαρτάνη οι οποίοι διάβασαν αγαπημένα τους αποσπάσματα.

    Η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη με την Υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη
    Η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη με την Υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη

    Έπειτα από πρωτοβουλία του συγγραφέα και εκδότη Γιώργου Δ. Λεμπεση, μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί για το έργο της της Axion Hellas.

    Παρόντες πλήθος εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς και γέμισαν τον υπέροχο χώρο του Monk Grapes & Spirits, για τη μοναδική αυτή παρουσίαση.

    Ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης
    Ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης

    Διαβάστε επίσης:

    Τα γλυπτά του Novello Finotti, η Alefkandra collection της Themiz Z, το φιλανθρωπικό γεύμα από τη ΧΑΡΑ και τα εγκαίνια της Astir Marina

    H Celia Kritharioti και οι δημιουργίες της θριαμβεύουν

    Η νέα συλλογή του οίκου Bvlgari, τα γενέθλια ενός Διδύμου στο Island Prive και ποιοι βρέθηκαν στο Privilege για την Έφη Γιατίλη Βακάκη



    ΣΧΟΛΙΑ