• Rumours...

    H Mara Karetsos γυρίζει στον τόπο της, τα 35 χρόνια γάμου ενός αγαπημένου ζευγαριού, ένα δείπνο με ελληνικό άρωμα στις Σπέτσες και τα Origins της Zeus+Δione στη μεγάλη οθόνη

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Βίκυ Παλαιολόγου


    Μια βραδιά στου Φιλοπάππου

    Αυτό που θα έλεγε κανείς, χωρίς υπερβολή, le tout Athenes, δηλαδή όλη η Αθήνα, συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο Δώρα Στράτου στον λόφο του Φιλοπάππου.

    Βρέθηκα στο Τζάζ Φεστιβάλ του Ιδρύματος Mara Karetsos, και η ίδια η καλλιτέχνης μου είπε συγκινημένη «Επί τέλους τα κατάφερα και χαίρομαι πολύ γι’αυτό». Είναι το Mara Karetsos Culture & Science Center που φροντίζει για την προώθηση των νέων καλλιτεχνών.

    Και μπαίνοντας στον χώρο με αέρα σταρ, η Μάρα Καρέτσου, καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους σε μια βραδιά με καύσωνα στην πόλη, αλλά εκεί είχαμε μια ευχάριστη δροσερή δροσιά και ζήσαμε μια μαγική βραδιά με μουσική από εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

    Ο Δημήτρης Φέσσας και η μπάντα του με τα εξαιρετικά μουσικά ακούσματα και τα λέηζερ μας καθήλωσαν
    Ο Δημήτρης Φέσσας και η μπάντα του με τα εξαιρετικά μουσικά ακούσματα και τα λέηζερ μας καθήλωσαν

    Αφιερωμένη στον Sir Elton John και το Ίδρυμα του εναντίον του AIDS, η βραδιά με ορχήστρες του Δημήτρη Φέσσα, περήφανος μπαμπάς ο Θεόδωρος Φέσσας καμάρωνε τον γιό του αλλά και η μητέρα του κα Έφη Κουτσουρέλη, τον Benny Benack III, που ήλθε από την Νέα Υόρκη, το κουιντέτο του Chistian Brenner που ήλθε από την Γαλλία και το κουαρτέτο ‘Μουσικές Μεταμορφώσεις’ με τους Χρίστο Παπαγεωργίου, Αναστάσιο Παππά, Δημήτρη Καπογιάννη και Σεραφείμ Μπέλος.

    Τη βραδιά άνοιξε ο Χαράλαμπος Μάνεσης, πρέσβυς επί τιμή, οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος» έχει σαν στόχο την βοήθεια των αξιών νέων ανθρώπων στην Επιστήμη και τον Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο στο ξεκίνημα της καριέρας τους, κάνοντας πράξη του Πλάτωνος: ‘Αρχή παντός έργου μέγιστος’.

    Τα λέηζερ συνδυάσθηκαν στον ρυθμό της μουσικής
    Τα λέηζερ συνδυάσθηκαν στον ρυθμό της μουσικής

    Η διεθνώς επιτυχημένη καλλιτέχνις και οικοδέσποινα της βραδιάς δήλωσε μεταξύ άλλων «Εμείς που φύγαμε από την Ελλάδα τη δεκαετία του 60 και του 70, γυρίζουμε στην Ελλάδα με ένα όνειρο. Θέλουμε να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω. Δεν ξεχάσαμε ποτέ τις ρίζες μας. Το όνειρο είναι να γυρίσουμε σαν τον Οδυσσέα στην πατρίδα».

    Η Σήλια Κριθαριώτη με την δημοσιογράφο Νίνα Βλάχου
    Η Σήλια Κριθαριώτη με την δημοσιογράφο Νίνα Βλάχου

    Η «Κόμισσα ντε Λάρισα» όπως την αποκαλούν οι ανά τον κόσμο θαυμαστές της, ανέβασε με συγκίνηση στην σκηνή, τον Δήμαρχο Λάρισας, που ήλθε με τραίνο για να τιμήσει την συμπατριώτισσά του που έφυγε από εκεί με τραίνο πριν από 50 χρόνια και τίμησε την πόλη της και την Ελλάδα διεθνώς.

    Η Μάρα Καρέτσου με την κυρία Εφη Κουτσουρέλη μπροστά στη φωτο του Sir Elton John
    Η Μάρα Καρέτσου με την κυρία Εφη Κουτσουρέλη μπροστά στη φωτο του Sir Elton John

    Και ποιος δεν ήταν εκεί από τον Θεόδωρο Φέσσα, την Τζούλια Τσέτη, την κα. Άννα Αγγελικούση, την κυρία Αναστασία Σαρακάκη, την κυρία Χρυσάνθη Λαιμού, την Σήλια Κριθαριώτη, την Μαρία Κοντομηνά, την κυρία Ελένη Σαμαράκη, τον πλαστικό χειρουργό Θοδωρή Βουκίδη και την σύζυγό του Μίτση, τον χειρουργό γυναικολόγο Σπύρο Σαρρή με την σύζυγό του Πέννυ, την Μπέσυ και τον Διαμαντή Λαιμό, την Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη με την μητέρα της κυρία Τζένη Γλύπτη, την Μάνια Λούβαρη, την αντιδήμαρχο Γλυφάδας Άννυ Καυκά με τον σύζυγό της Βασίλη Κασιμάτη, τη Μανίτα Τριάρχου με την κόρη της, την Αινόλα Τερζοπούλου, τον Τάκη Καρπουτζόγλου, την Νίνα Βλάχου, και πολλούς άλλους.

    H Mαρα Καρέτσου με τον Διαμαντή και την Μπέσυ Λαιμού
    H Mαρα Καρέτσου με τον Διαμαντή και την Μπέσυ Λαιμού

     

    35 χρόνια με χρυσή και ασημένια λάμψη

    Grande Party στη Μύκονο, το Σάββατο από ένα ζευγάρι που γιόρτασε τα 35 χρόνια του γάμου του. Ο λόγος για τον Mr. Iatropolis, Φίλιππο Γουρλή, επικεφαλής του Ομίλου και τη σύζυγό του Φαίη Λεβεντάκη, της εφοπλιστικής οικογένειας.

    Ο Φίλιππος και η Φαίη Γουρλή
    Ο Φίλιππος και η Φαίη Γουρλή

    Φανατικός λάτρης της θάλασσας, ο Φίλιππος Γουρλής, ο οποίος πριν ξεκινήσει με την Ιατρόπολη ασχολείτο με την οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρων ‘αλωνίζει’ με το σκάφος του όλο το καλοκαίρι τις ελληνικές θάλασσες και απολαμβάνει το αγαπημένο του σπορ, το ψάρεμα.

    Ο Φίλιππος και η Φαίη Γουρλή υποδέχονται τους καλεσμένους τους μαζί με τον Mr. Doctor, το γαλλικό μπουλντόγκ τους.
    Ο Φίλιππος και η Φαίη Γουρλή υποδέχονται τους καλεσμένους τους μαζί με τον Mr. Doctor, το γαλλικό μπουλντόγκ τους.

    Με βοηθό την Φαίη και τον Doctor, το γαλλικό μπουλντόγκ τους που έχει γίνει θαλασσόλυκος και μια μυστική συνταγή για δόλωμα, ο Φίλιππος Γουρλής, καταφέρνει να ανεβάσει με τα αγκίστρια του κάτι τεράστιους ροφούς και άλλα ψάρια που απολαμβάνουν οικογενειακώς.

    Ο πρωτότοκος γιός τους, ο Σωκράτης με εξαιρετικές σπουδές έχει αναλάβει επάξια την θέση του στην Ιατρόπολη ενώ η Ολιάννα με επίσης εξαιρετικές σπουδές στην Αγγλία, που έγινε μαμά πριν από περίπου ένα χρόνο, είναι μια επιτυχημένη γιατρός διατροφολόγος.

    Η Φαίη Γουρλή με τον γιο της Σωκράτη
    Η Φαίη Γουρλή με τον γιο της Σωκράτη

    Και μπορεί τα μποφώρ να μην επέτρεψαν σε μερικούς από τους καλεσμένους τους να καταφθάσουν με τα πλεούμενά τους, στη Μύκονο, όσοι όμως βρέθηκαν ειχαν να το λένε για την τέλεια βραδιά που είχε ετοιμάσει η Φαίη στο Cavo Tagoo, που είχε στολισθεί σύμφωνα με το θέμα ‘Sparkling Silver and Gold’, με πρώτη την οικοδέσποινα που φόρεσε μια τουαλέτα με το επάνω μέρος silver και το κάτω pink gold.

    Η Βίκυ Τσουκαρίδη με την οικοδέσποινα
    Η Βίκυ Τσουκαρίδη με την οικοδέσποινα

    Όλοι οι καλεσμένοι και οι καλεσμένες φρόντισαν να ανταποκριθούν στο dress code, αλλά η οικοδέσποινα είχε φροντίσει να υπάρχουν πασμίνες σε ασημί χρώμα που τύλιξαν γύρω από τον λαιμό τους όσοι δεν φορούσαν κάτι λαμπερό.

    To art de la table ήταν ανάλογο, με ασημένια και χρυσά σουπλά και λινές πετσέτες κεντημένες με τα αρχικά FF του ζεύγους. Το ίδιο logo FF βρισκόταν στην είσοδο του πάρτυ στολισμένο με χρυσά και ασημένια μπαλόνια.

    Και όσοι γνωρίζουμε την ιστορία του ζευγαριού, χαρήκαμε που ο αμφιτρύων πήρε το μικρόφωνο στην αρχή της βραδιάς και ευχαρίστησε τους καλεσμένους πριν τους διηγηθεί όλη την ιστορία της σχέσης τους, των 35 χρόνων του γάμου τους και των προηγουμένων της γνωριμίας τους, τα δύο παιδιά τους, το εγγονάκι τους, τα σκυλιά τους, τα επάνω και τα κάτω της σχέσης για να δεχθεί άπειρα χειροκροτήματα.

    Ο Γιώργος Θεοφάνους με την ορχήστρα τους και τρεις κοπέλες με δύο νεαρούς ανέλαβαν την μουσική διασκέδαση με εξαίρετη μουσική και τραγούδια ενώ στις 12 ακριβώς που ήταν η ημέρα της επετείου, έπαιξε μια γνωστή επιτυχία, το ‘Σ’αγαπώ’ αλλάζοντας τους στίχους και βάζοντας μέσα στο τραγούδι τα ονόματα του ζεύγους και των παιδιών τους, του Σωκράτη και της Ολιάννας αλλά και του σκύλου, του Doctor. Τη στιγμή εκείνη, ο Φίλιππος πήρε την Φαίη στην αγκαλιά του για να χορέψουν στους ρυθμούς του τραγουδιού.

    Η Αλέξια και ο Σπύρος Διβανης
    Η Αλέξια και ο Σπύρος Διβανης

    Εξαιρετικό το μενού που απήλαυσαν οι καλεσμένοι οι οποίοι στη συνέχεια επιδόθηκαν σε χορό μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες. Ανάμεσά τους ήταν η κα. Άννα Αγγελικούση, ο Θόδωρος Βάρδας, ο Ηλίας και η Ευγενία Γκότση, ο Σπύρος και η Αλέξια Διβάνη, ο πρύτανις του ΕΚΠΑ και η κα. Θανάση Δημοπούλου, ο Πάρις και η Πάτρα Δράγνη, η Χριστιάννα Καίσαρη, ο Γιάννης Στασινόπουλος, ο Βαγγέλης και η Μαρίνα Καποπούλου, ο Γιάννης και η Σοφία Καραγεώργη, ο Μάριος και η Δέσποινα Κάτσικα, η Εβίτα Λεβεντάκη, ο Πάρις και η Σούλα Λιάκου, ο Πέτρος και η Νάντια Νικολαΐδη, η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Ανδρέας και η Άννυ Πετράκη, ο Θάνος και η Λένα Πλεύρη, η Όλγα Πρωτόπαππα, ο Κώστας και η Αγγελική Σάκκαρη, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη, ο Αλέξανδρος και η Ζανέτ Τσατσαρώνη, ο Ηλίας και η Αγγελική Τσίγκα, ο Γιάννης και η Βίκυ Τσουκαρίδη, η Μαρίζα Φασιανού, ο Θόδωρος και η Ελίνα Φέσσα, ο Σπύρος και η Παπείρα Φωκά, κ.α.

    Η ορχήστρα του Γιώργου Θεοφάνους ενθουσίασε τους καλεσμένους
    Η ορχήστρα του Γιώργου Θεοφάνους ενθουσίασε τους καλεσμένους

     

    Ο Γιάννης Στασινόπουλος και η Χριστιάννα Καίσαρη
    Ο Γιάννης Στασινόπουλος και η Χριστιάννα Καίσαρη

     

    Από αριστερά ο γιός Σωκράτης Γουρλής και από δεξιά η Ολιάννα Γουρλή με τον σύζυγό της, σηκώνουν την μαμά τους Φαίη.
    Από αριστερά ο γιoς, Σωκράτης Γουρλής, και από δεξιά η Ολιάννα Γουρλή με τον σύζυγό της σηκώνουν την μαμά τους, Φαίη.

     

    Δείπνο με άρωμα Ελλάδας στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες

    Για 7η συνεχή χρονιά Χρυσός Χορηγός της Spetses Classic Yacht Regatta, η σαμπάνια που είναι ταυτισμένη με την επιτυχία, τη λάμψη, τη γενναιοδωρία και την μεγαλοπρέπεια, η Moët & Chandon, έδωσε ένα exclusive dinner, στους χώρους του ιστορικού Μουσείου της Μπουμπουλίνας, με οικοδέσποινα την Βίκυ Καγιά, ambassador του επιτυχημένου ποτού.

    Η Brand Ambassador Moet & Chandon Βίκυ Καγιά με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΜΒΥΞ κ. Γιάννη Αρτινό

    Καλεσμένοι στο δείπνο, ήταν εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της Spetses Classic Yacht Regatta, δημοσιογράφοι, celebrities, φίλοι του brand καθώς και διεθνείς influencers της Moët & Chandon.

    Ο Κάρολος Φίξ, ο Αντώνης Γεραντώνης και η Άννα Ανδρεάδη

    Η βραδιά ξεκίνησε υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου που καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, ενώ στη συνέχεια, Σπετσιώτισσες φορώντας παραδοσιακές στολές, μοίρασαν στους παρευρισκόμενους μυρωμένες πετσέτες, δίνοντας τους μία γεύση από την ελληνική φιλοξενία.

    Η Μαρίνα Κουταρέλη, η Ευγενία Φραγκιά και ο Παύλος Μπούμπουλης

    Οι καλεσμένοι απήλαυσαν υπό το φως των κεριών, πιάτα με ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, συνοδευόμενα από την πρωταγωνίστρια της βραδιάς, Moët & Chandon, με live μουσική από την Idra Kayne. Το εντυπωσιακό art de la table εμπνευσμένο από τα βότανα της Ελληνικής φύσης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μαστρόκαλος.

    Τζόσυ Βιντζηλαίου, Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος

     

    Ο Στρατής Ανδρεάδης

    SAPPHO LESVOS FESTIVAL

    Για τρείς συνεχόμενες μέρες, το νησί της Μυτιλήνης συγκέντρωσε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Σαπφούς, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναδεικνύοντας το πλούσιο έργο της Σαπφούς, τον Πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου από την αρχαιότητα έως και σήμερα με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

    Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη

    Με άξονα την μοναδικότητα των προορισμών της Λέσβου, το SAPPHO LESVOS FESTIVAL, πρόβαλε το νησί και τον Πολιτισμό του μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών με επίκεντρο την Σαπφώ και το έργο της αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών στην σύγχρονη κοινωνία καθώς και με υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πρωτότυπες παραγωγές ειδικά για το Φεστιβάλ.

    Στην Ερεσό, γενέτειρα της Σαπφούς και στο Πολιτιστικό της Κέντρο έγινε εκδήλωση με θέμα ‘Αφιέρωμα στην ποιήτρια Σαπφώ’,

    Ο Στρατής Λιαρέλης με την Δήμητρα και τον Κώστα Μουτζούρη

    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ερεσού, σε μια ατμοσφαιρική βραδιά με το φως της “Σελάνας”, έγινε θεατρική απαγγελία ποιημάτων της Σαπφούς από την ηθοποιό Μαρκέλλα Γιαννάτου συνοδευόμενη από τη Λέσβια μουσικό Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι, πεντίρ).

    Στον αρχαιολογικό χώρο, στο ειδυλλιακό Ιερό των Μέσων στην Αγία Παρασκευή παρουσιάστηκε το έργο «Σιλουέτες» με τις Στεφανία Γουλιώτη και την Λουκία Μιχαλοπούλου, ένα θεατρικό αναλόγιο γραμμένο ειδικά για το Φεστιβάλ, με κείμενα εμπνευσμένα από μυθικές προσωπικότητες της αρχαιότητας (Αντιγόνη, Φαίδρα, Κλυταιμνήστρα, Σαπφώ) με κοινό άξονα τον απόλυτο έρωτα, ως αρρώστια, ως προορισμό. Η μουσική και εικαστική επιμέλεια ήταν του Ανδρέα Μαντά.

    1.Μαίρη Αυγερινοπούλου, Δημητρα Μουτζούρη, Μαρία Νικόλτσιου, Κώστας Μουτζούρης, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Βασιλεία Ζερβου
    1. Μαίρη Αυγερινοπούλου, Δημητρα Μουτζούρη, Μαρία Νικόλτσιου, Κώστας Μουτζούρης, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Βασιλεία Ζερβου

    Την τελευταία μέρα, στο Κάστρο της Μυτιλήνης δίπλα στη θάλασσα , στη δύση του ηλίου , παρουσιάστηκε ένα μοναδικό δρώμενο το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά εκατοντάδες θεατές.

    Μαρκέλλα Γιαννατου, Julia Krahn, Μαρκέλλα Σαββίδου, Ζωή Κυριακάκος
    Μαρκέλλα Γιαννατου, Julia Krahn, Μαρκέλλα Σαββίδου, Ζωή Κυριακάκος

    Η αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε με τον μοναδικό Λάκη Λαζόπουλο, τον Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον Ζήση Ρούμπο όπου στον κατάμεστο χώρο των Αποθηκών Σαπλιτζά του Κάστρου, αυτοσχεδίασαν επί σκηνής, μιλώντας για τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και την οικογένεια σε μία stand-up comedy, με τίτλο «Μια μάνα του χθες, του σήμερα κι ένας πατέρας».

    Έλενα Χατζηαλεξάνδρου
    Έλενα Χατζηαλεξάνδρου

    Τις εκδηλώσεις συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ είχε η εταιρία LUMAD.

    Με τίτλο ORIGINS το ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Zeus+Δione

    Η λέξη «κρίση» έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική ιστορία και συχνά υποδηλώνει δοκιμασίες. Ωστόσο, από μια κρίση μπορούν να αναδυθούν πολλά περισσότερα – μπορούν να δημιουργηθούν νόημα, σχέσεις και ομορφιά.

    Όπως συνέβη και το 2013, όταν στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, μια απλή ρομαντική ιδέα από τη Δήμητρα Κολοτούρα και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι πήρε σάρκα και οστά, δημιουργώντας τη Zeus+Δione.

    Tatiana Blatnik, Mario Schwab, Μιμίκα Κολοτούρα, Βαλέρια Ταράντο, Κατερίνα Κατόπη
    Tatiana Blatnik, Mario Schwab, Μιμίκα Κολοτούρα, Βαλέρια Ταράντο, Κατερίνα Κατόπη

    Η πρώτη στρατηγική συνεργασία για το brand έγινε στη μικρή πόλη του Σουφλίου, στη Θράκη με τη μεταξοβιοτεχνία του Κώστα Μουχταρίδη. Έκτοτε, ακολούθησε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα, με πολλούς σημαντικούς σταθμούς, από την Καστοριά και τις Κυκλάδες μέχρι το Άργος, όπου βρίσκεται το εργαστήρι του σχεδιαστή και κεντητή Αριστείδη Τζονευράκη, και την Κρήτη, ανακαλύπτοντας κρυφά εργαστήρια και ταλαντούχους τεχνίτες σε κάθε γωνιά της χώρας.

    Έτσι, δημιουργήθηκε μια δεμένη και δυνατή ομάδα, η ομάδα της Zeus+Δione. Φτάνοντας στον Ιούνιο του 2023, όταν το brand γιόρτασε την επέτειο των 10 χρόνων του με ένα εμβληματικό catwalk show στον Πειραιά, εξυμνώντας την δεξιοτεχνία των Ελλήνων τεχνιτών, αναπόσπαστο κομμάτι του brand, ενώ παρουσίασε και την πρώτη του ανδρική συλλογή υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Marios Schwab.

    Antoine Asseraf, Μιμίκα Κολοτούρα, Rene Habermacher

    Όλα αυτά και πολλά ακόμα αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «ORIGINS» που προβλήθηκε πριν από λίγα βράδια στο Σινε Πολεμικό Μουσείο.

    O τίτλος αποκαλύπτει την ουσία του brand και διαπραγματεύεται μια εις βάθος ματιά στις ρίζες και την ιστορία της φίρμας.

    Το φιλμ, μια παραγωγή της Avion Films με content direction από τους The Stimuleye – Antoine Asseraf, εξερευνά τους μύθους, τις προκλήσεις, τους ανθρώπους και τα μέρη που συνθέτουν την ταυτότητα του brand, με την ευαισθησία και το καλλιτεχνικό βλέμμα του φωτογράφου, καλλιτέχνη και σκηνοθέτη René Habermacher.

    Valerie Mayer, Δήμητρα Φιλίιππου, Burt Meijer
    Valerie Mayer, Δήμητρα Φιλίιππου, Burt Meijer

    Η παρουσίαση του «ORIGINS» δεν ήταν απλώς ένας τρόπος να τιμηθεί το παρελθόν, αλλά και μια υπενθύμιση του πώς οι δυσκολίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και νέες ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρης Βλαβιανός: Η A.I. αλλάζει την ποίηση στην Ποιητική 33;

    Ποιοι είναι οι 75 Έλληνες εφοπλιστές που ναυπηγούν συνολικά 544 πλοία!

    Ποιος θα είναι ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες – Τι αποφασίζει ο Μητσοτάκης, τι θέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν



    ΣΧΟΛΙΑ