• Rumours...

    Ένα δείπνο προς τιμήν της Kelly Rutheford, το νέο εστιατόριο του Nobu Matsuhisa στην Πάρο, η λαμπερή έκθεση για τον Παύλο Σάμιο και ποιοι celebrities έπαιξαν beach volley για καλό σκοπό

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Βίκυ Παλαιολόγου


    H Kelly Rutherford καλεσμένη της Χριστίνας Μήτση

    Λίγο πριν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές στα Ελληνικά νησιά που λατρεύει, μάλιστα τώρα βρίσκεται στην Μήλο, η πολυαγαπημένη Αμερικανίδα ηθοποιός Κelly Rutherford βρέθηκε στον Πειραιά καλεσμένη της Χριστίνας Μήτση, Προέδρου του Ομίλου Mitsis.

    Εκεί, στον 8ο όροφο του 801 Rooftop Bar,  του νέου  ξενοδοχειακού διαμαντιού  του Ομίλου, το Mitsis N’U Piraeus Port, που βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο της ποτοποιίας ΜΕΤΑΧΑ με φόντο τη μοναδική θέα του φωτισμένου λιμανιού, η Αμερικανίδα star του Gossip Girl, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 30 τηλεοπτικές παραγωγές, και είναι επιχειρηματίας, μητέρα δύο παιδιών και ασχολείται πολύ ενεργά με φιλανθρωπικές ενέργειες, ως επίτιμη καλεσμένη μαζί με τους καλεσμένους από τον τηλεοπτικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ξενοδοχείο και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης των καλλιτεχνών Κώστα Βαρώτσου, Kωνσταντίνου Κακανιά και Cacao Rocks που κοσμούν το ξενοδοχείο, και να απολαύσουν το προσεγμένο μενού αυθεντικής ελληνικής κουζίνας στο νέο bar restaurant Amber Cellar.

    Χριστίνα Μήτση, Kelly Rutherford
    Αντώνης Κομνηνός, Τζένη Μήτση, Ιλεάνα Μακρή, Βέτα Στεφανίδου Τσουκαλά, Τάκης Τσουκαλας
    Εκεί και η νέα γενιά. Από αριστερά Ευγενία Τερζάκη, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Σεσίλια Σαραντοπούλου, Σοφία Τερζάκη
    Χάρης Δαυίδ, Χριστίνα Μήτση, Λάρα Δαυίδ
    Ανδρεας Μεταξάς, Νάντια Θεοχαράκη
    Kelly Rutherford, Μιμίκα Κολοτούρα
    Ανδροκλής Τερζάκης, Μίκυ Μπρούνι

    Ο Nobu Matsuhisa εγκαινίασε το εστιατόριο του στην Πάρο

    Με την παραδοσιακή Sake Ceremony, και την παρουσία του ίδιου του μεγάλου σεφ Nobu Matsuhisa εγκαινιάσθηκε στην Πάρο το Matsuhisa Paros.

    H τελετή Sake, μια αρχαία ιαπωνική παράδοση που περιλαμβάνει το σπάσιμο με ξύλινο σφυρί και το άνοιγμα ενός στρογγυλού καπακιού βαρελιού με sake, συμβολίζει την αρμονία και την καλή τύχη.  Αυτή η τελετουργία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επίσημης έναρξης κάθε εστιατορίου Matsuhisa παγκοσμίως.

    Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλς και signature bites, θαυμάζοντας την μαγευτική θέα της θάλασσας αλλά και να ζήσουν το Nobu Food Festival που γίνεται κάθε χρόνο με την παρουσία του σεφ.

    Μετά την Πάρο, ο Nobu Matsuhisa πήγε στη Μύκονο, ήλθε στην Αθήνα, πήγε στην Κύπρο και κατέληξε στην Σαρδηνία στο Porto Cervo στο Ξενοδοχείο  Cala di Volpe για να συναντήσει αγαπημένους φίλους.

    Πριν όμως φύγει για την Ευρώπη φρόντισε να συναντήσεις στο Λος Άντζελες, αγαπημένους φίλους του. Ένας από αυτούς, ο καλός μου φίλος, ο Gianni Nunnari,  επιτυχημένος παραγωγός του Χόλυγουντ, είναι ο παραγωγός της ταινίας 300 που έσπασε τα ταμεία.  Μόλις αυτή την εβδομάδα, βγήκε μια νέα τηλεοπτική σειρά  στην Amazon, στην οποία είναι παραγωγός ο Gianni Nunnari με πρωταγωνιστή τον Sir Anthony Hopkins με τίτλο «Those About to Die»,  στην οποία ο μεγάλος άγγλος ηθοποιός παίζει τον ρόλο του αυτοκράτορα Βεσπασιάνου στην Αρχαία Ρώμη.

    Πριν φύγει για την Ευρώπη, ο chef Nobu Matsuhisa βρέθηκε στο Malibu, με τον καλό του φίλο, τον κινηματογραφικό παραγωγό Gianni Nunnari
    Sake Ceremony στην Πάρο. Από αριστερά η κα. Άννα Ασημακοπούλου, General Manager Avan Mar Hotel, Ναταλία Στράφτη, Deputy CEO, Grivalia Hospitality, o chef Nobu Matshuhisa και ο κ. Τάσος Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του Matsuhisa Πάρος
    Φίλιππος Τσαγκρίδης, Κάθριν Εμπειρίκου, Emilia Bechrakis-Serphant, Nobu Matsuhisa

    Ο Παύλος Σάμιος δωρίζει τα έργα του

    Ένα σπάνιο, όσο και εξαιρετικά σημαντικό διπλό γεγονός πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.  Φιλοξενείται εκεί η έκθεση με τίτλο «Donum Amicorom» («Δώρο Φίλων»), που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος από τα 135 σπουδαία έργα που άφησε ο αείμνηστος κορυφαίος ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ως δωρεά στα μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας.  Μια πράξη γενναιοδωρίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, από έναν κορυφαίο δημιουργό που υπήρξε και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια του artwork που ίδρυσαν η σύντροφος ζωής για τον Παύλο Σάμιο, Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές.

    Την έκθεση συνοδεύει πολυτελής κατάλογος, με τίτλο “Liber Amicorum” («Βιβλίο Φίλων») που περιλαμβάνει κείμενα σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που εκτιμούν το έργο του Παύλου Σάμιου και συνδέθηκαν μαζί του, καθώς βέβαια και τα έργα της δωρεάς. Ο κατάλογος κυκλοφορεί,  με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  από τις εκδόσεις Μίλητος.

    Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, αγαπημένο του στέκι και πηγή έμπνευσης αρκετών έργων του, ο Παύλος Σάμιος άφησε τριάντα τέσσερα αντιπροσωπευτικά έργα, τα περισσότερα με θρησκευτικό περιεχόμενο… Η δωρεά που ο Παύλος Σάμιος άφησε στα μουσεία της Αθήνας είναι μια απάντηση στο ερώτημα τι χρησιμεύουν οι καλλιτέχνες σήμερα, γιατί η τέχνη στα μάτια του Σάμιου δεν ήταν μια μοναχική απόλαυση, αλλά ένα μέσο, ένας τρόπος να ζει πάντα μαζί με όλους τους άλλους.”

    «Θα ήθελα να με θυμούνται μέσα από τα έργα μου. Να αισθάνονται εκείνοι  που θα τα βλέπουν κάτι από εκείνο  που αισθάνθηκα εγώ όταν ζωγράφιζα», έγραφε ο ίδιος ο Παύλος Σάμιος, επεξηγώντας κατά κάποιο τρόπο την πρωτοβουλία του.

    Ο ζωγράφος δώρισε σε σημαντικά μουσεία της χώρας και ιδρύματα σπουδαία έργα τέχνης που προέρχονται από όλη την διάρκεια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Ανάμεσά τους τα Εθνική Πινακοθήκη, Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Μουσείο της Ακρόπολης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Μουσείο Μπενάκη, Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, Μέγαρο Μουσικής, Νομισματικό Μουσείο, κ.ά.

    Η μεγάλη αυτή δωρεά, παρουσιάζεται τώρα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, πριν διαμοιραστεί στα διαφορετικά μουσεία – φορείς αποδοχής της δωρεάς. Μια έκθεση που αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Παύλος Σάμιος είχε εκθέσει εκεί  το 2019 την σειρά Σπασμένη Ιστορία, με εξαιρετική επιτυχία.

    Την επιμέλεια της έκδοσης «Liber Amicorum» («Βιβλίο Φίλων»), που συνοδεύει την έκθεση έχουν οι: Μαρία Ξανθάκου, Ιζαμπέλα Φρανσές, Βένια Παστάκα. Τα έργα της δωρεάς παρουσιάζονται ανά μουσείο, καθώς ο Παύλος Σάμιος είχε επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τη θεματική τους, τους φορείς που ήθελε να τα κληροδοτήσει.

    Η Μαρία Ξανθάκου, η κυρία Λάνα Μανδήλα
    Αλεξάνδρα Λασκαρίδη-Βοβολίνη, Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη
    Ιωάννα Σουλιώτη, Ναταλία Ιωάννου-Φουρλή, Νίνα Παπαϊωάννου
    Μίνως Μάτσας, Ολγα Κεφαλογιάννη
    Ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιωτης Πικραμένος, η Μαριλίτα Λαμπαδαρίου, ο Διαμαντής Πατέρας
    Η Μαρία Ξανθάκου ανάμεσα στα παιδιά της Ιζαμπέλα Φρανσές και Κάρολο Φρανσές

    Celebrity Beach Volleyball Game

    Όλες οι φίλες και οι φίλοι της W.I.N. Hellas ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Προέδρου, Μάντας Τσαγκιά-Παπαδάκου και του Δ.Σ. της οργάνωσης και συναντήθηκαν στην πλάζ του πρώην κάμπινγκ Βούλας για το «11ο Celebrity Beach Volleyball Game» που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

    Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος όπως κάθε χρόνο στην ενδυνάμωση των γυναικών και την επιμέλειά του είχε η project manager Σαμάνθα Αποστολοπούλου.

    Αξίζει να τονίσουμε ότι η μη κυβερνητική οργάνωση W.I.N. Hellas ιδρύθηκε το 2006 από την Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.  Προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της, προσφέρει ψυχο-κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια και παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας.

    Πλήθος υποστηρικτών της οργάνωσης από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και τον χώρο του θεάματος έδειξαν για μια ακόμη χρονιά τη στήριξή τους στο έργο της W.I.N. Hellas.

    Όλοι οι συμμετέχοντες
    Ορθούλα Παπαδάκου, Κωνσταντίνα Γιάτση-Κωνσταντέλου, Μάντα Τσαγιά-Παπαδάκου
    Σόφη Πασχάλη, Κλέλια Πανταζή
    Μασα Φασούλα, Μαριέτα Χρουσαλά
    Σήλια Παπαδάκου, Μάντα Τσαγιά-Παπαδάκου

    Διαβάστε επίσης

    O Jose Carreras και η Caroline Scheufele στην μπουτίκ της Chopard στην Βουλιαγμένη

    Φίλιππος Γουρλής – Φαίη Λεβεντάκη: 35 χρόνια με χρυσή και ασημένια λάμψη

    Κατερίνα Σεραφετινίδου: Λαμπερά εγκαίνια για τη «Μυστική Δροσιά της Ύδρας»



    ΣΧΟΛΙΑ