ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόκληση της συνταγής είναι να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας και να μαλακώσει το ρύζι, αλλά όχι να λιώσει.
Πρέπει να υπάρχει μια υποψία από τη γεύση του γάλακτος, χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά, και να αναδυθούν τα αρώματα της βανίλιας ή του λεμονιού. Το πιο σημαντικό είναι να χυλώσει αλλά να μην κολλήσει το ρυζόγαλο στην κατσαρόλα.
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
4 φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
500 ml γάλα
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μανταρίνι (ξύσμα)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο (προσθέτουμε την κανέλα στις μερίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα).
Πηγή: mamapeinao.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πατάτες φούρνου πεντανόστιμες και τραγανές σαν τηγανητές!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για τέλειες σπιτικές βάφλες στη στιγμή!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χειμωνιάτικοι γίγαντες με μπακαλιάρο στο φούρνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Ελευθερία»: H ηχηρή επιστροφή της Μέρκελ
- Πυροσβεστική: Προσοχή στις απόπειρες οικονομικής εξαπάτησης επιχειρήσεων – Πώς θα τις αποφύγετε
- FinTech: Σε φάση έντονης ανάπτυξης στην Ελλάδα – Οι κύριοι παράγοντες
- Κωνσταντίνος Φουντάς: Το νέο «αφεντικό» του Cern μιλά για το σωματίδιο του Θεού, τον πυρηνικό πόλεμο, τα πανεπιστήμια