Υπέροχο σπαγγέτι αλά νόρμα σε μια συνταγή που θα ευχαριστηθούν όλοι! Πιάτο ιστορικό με γεύση θεία! Δείτε παρακάτω πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να το απολαύσετε!

Συστατικά

  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 2×2 εκ.
  • 1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400 γρ.)
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (500 γρ.)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 ml ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • μπούκοβο
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο)
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 30 γρ. κουκουνάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ 100 ml ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο, ξίδι και μόλις εξατμιστεί το ξίδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

ΠΗΓΗ: akis petretzikis 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!