ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπέροχο σπαγγέτι αλά νόρμα σε μια συνταγή που θα ευχαριστηθούν όλοι! Πιάτο ιστορικό με γεύση θεία! Δείτε παρακάτω πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να το απολαύσετε!
Συστατικά
- 2-3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια 2×2 εκ.
- 1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400 γρ.)
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (500 γρ.)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μέλι
- 50 ml ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 σκ. σκόρδο
- μπούκοβο
- ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο)
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- 30 γρ. κουκουνάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ 100 ml ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ξεκινάμε να σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
- Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε όποτε χρειάζεται.
- Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μπούκοβο, ξίδι και μόλις εξατμιστεί το ξίδι ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: akis petretzikis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φυσικό αέριο: Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει τη διακοπή των ροών μέσω Ουκρανίας
- Δημήτρης Παπαστεργίου στο My Story: «Δεν είναι αυτοσκοπός η πολιτική»
- Τεχνητή νοημοσύνη κατά της φοροδιαφυγής επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Μεγάλη συμμαχία στα Media: Στρατηγική συνεργασία Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου