Μια σαλάτα μπορεί ν΄απογειωθεί με το κατάλληλο dressing, ν΄αλλάξει γεύση και ύφος και να γίνει το αγαπημένο πιάτο για κάθε ώρα της ημέρας. Ίσως σας συμβαίνει και σ΄εσάς, να βάζετε λάδι, ξύδι και κάποιο μυρωδικό αλλά να μην πετυχαίνετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ξέρετε γιατί; Διότι το μυστικό κρύβεται στην δοσολογία αλλά και την ποικιλία των υλικών.

dressing2

ΤΙPS

1. Η δοσολογία λοιπόν των υλικών, υγρών και μυρωδικών πρέπει να είναι η εξής:

  • 60% λάδι
  • 30% ξύδι ή λεμόνι ή κρασί
  • 10% μυρωδικά όπως βότανα, βασιλικός, τζίντζερ, σόγια, σκόρδο ή μουστάρδα.

2. Τώρα με τη λίστα που βλέπετε έχετε όλων των ειδών τα υλικά για να επιλέξετε και να κάνετε τους κατάλληλους συνδυασμούς.

Ξεκινήστε με το λάδι. Ελαιόλαδο που το αγαπάμε και είναι τόσο υγιεινό; Σησαμέλαιο για  ασιατικές γεύσεις ή φυστικέλαιο για παράδειγμα για πιο ethnic πιάτα;

Δεύτερο βήμα τώρα. Λεμόνι; Ξύδι μπαλσάμικο; Τι θα λέγατε για κρασί, σαμπάνια ή χυμο από πορτοκάλι;

Τρίτο βήμα προσθέτουμε τα μυρωδικά. Εδώ έχουμε να επιλέγουμε απο μεγάλη γκάμα. Ψιλοκομμένο σκόρδο, μουστάρδα, υπέροχο μέλι, φρέσκα βότανα; Ή μήπως λίγη μαρμελάδα για πιο γλυκό και πρωτότυπο αποτέλεσμα; Επιλέξτε τζίντζερ και σόγια για εξωτικές σαλάτες.

3. Πώς θα επιλέξετε: Επιλέγετε ένα είδος λαδιού από την πρώτη κατηγορία. Επιλέγετε ένα είδος κι από τη δεύτερη, δηλαδή ή ξύδι ή λεμόνι αλλά δεν είναι και απαγορευτικό να αναμείξετε και λεμόνι και πορτοκάλι. Από την τρίτη κατηγορία μπορείτε να επιλέξετε παραπάνω από ένα υλικά. Μπορείτε να βάλετε και σκόρδο και μουστάρδα και μέλι και φρέσκα βότανα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πόσο γλυκό ή ξυνό ή πικάντικο θέλετε το αποτέλεσμα.

4. Χτυπήστε καλά όλα τα υλικά μαζί. Καλύτερο αποτέλεσμα, από το να τα χτυπήσετε με το χέρι,  θα έχετε αν τα βάλετε όλα μαζί σε ένα  multi γιατί θα πήξει καλύτερα το dressing και θα γίνει κρεμώδες.

5. Έχετε το dressing σας έτοιμο στο ψυγείο και περιχύστε τις σαλάτες σας λίγο πριν τις σερβίρετε. Φυσικά μην ξεχάσετε αλάτι και πιπέρι!

Πηγή: womanow.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οχτώ εύκολα πιάτα για να μαγειρέψετε με τον κιμά που σας περίσσεψε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξτε τσιπς παρμεζάνας σε 1 λεπτό!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φτιάξε τα γρήγορα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη (video)