Ο πιο γρήγορος γευστικός πουρές πατάτας που πάει με όλα, αλλά μπορεί να είναι και η εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι. Τη συνταγή μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:

Υλικά Συνταγής:

1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
60 γραμ. κρέμα γάλακτος light
2-3 κ.σ γάλα φρέσκο
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Για να γίνει ο εύκολος πουρές πατάτας, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους (καρέ), τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε το σκεύος.

Αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Μπορείτε να τις τσιμπήστε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.

Όσο βράζουμε τις πατάτες, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη με βούτυρο να λιώσει, την κρέμα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά. Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.

Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας μαργαρίνη με βούτυρο-κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.

Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να τον σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Απίστευτη συνταγή για κλασική κρεμ μπρουλέ (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραφιόλια Πάρου: Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Απίστευτος κορμός λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη (video)