Καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί! Και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι το παγωτό της αρεσκείας μας στο σπίτι και έτσι η χαρά να είναι ακόμη μεγαλύτερη; Τι πιο όμορφο από το να το κάνουμε μαζί με φίλους, μαζί με τα παιδιά μας ή ακόμη και μόνοι μας μια Κυριακή απόγευμα; Δείτε παρακάτω την υπέροχη και πρωτίστως πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο www.argiro.gr.

Υλικά Συνταγής
200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
50 γραμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Για το παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή, βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολαυστικό smoothie με μπανάνα και καφέ από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το εύκολο και δροσερό σπιτικό παγωτό του Άκη Πετρετζίκη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)