ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτή η ζεστή σοκολάτα θα τους ξετρελάνει όλους και αν την φτιάξετε στα παιδιά, σε φίλους και σε καλεσμένους, θα τους εντυπωσιάσετε σίγουρα.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να τη φτιάξουμε και πώς να περάσουμε όμορφα και γευστικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Δείτε παρακάτω:
Συστατικά:
Για τη σοκολάτα
480 γρ. γάλα σόγιας ή αμυγδάλου ή αγελάδος
2-4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
σαντιγί ή φυτική σαντιγί
marshmallows ή vegan marshmallows
κουβερτούρα λιωμένη
τριμμένη σοκολάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε), το κακάο και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
Το κάθε “γάλα” δίνει διαφορετική γεύση στο ρόφημά μας.
Σερβίρουμε με τη σαντιγί, τα marsmallows, τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Πηγή: akispetretzikis.com