Υπέροχα γλυκάκια για κάθε ώρα και στιγμή, που φτιάχνονται εύκολα μέσα σε 10 λεπτά. Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει τη νόστιμη συνταγή του για μους μόκα και δεν πρέπει με τίποτα να τη χάσετε!
Δείτε παρακάτω:
Συστατικά:
300 γρ. σοκολάτα 65%, σε κομμάτια
160 γρ. φυτική κρέμα
3 αυγά μέτρια
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. δυνατός καφές σε υγρή μορφή ή εκχύλισμα καφέ
1 κ.σ. μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
100 γρ. φρέσκα σμέουρα, για το σερβίρισμα
100 γρ. φρέσκες φράουλες, για το σερβίρισμα
50 γρ. φρέσκα μύρτιλα, για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τη φυτική κρέμα μέχρι να βράσει.
Με το που αρχίσει να κοχλάζει αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε τη κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μία λεία γκανάς.
Χωρίζουμε τους κρόκους με τα ασπράδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους 2 κρόκους με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να αφρατέψουν, 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε τη γκανάς της σοκολάτας στο μπολ με τους κρόκους και προσθέτουμε τον καφέ ή το εκχύλισμα καφέ και το ρούμι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα 3 ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα, για 3 λεπτά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα στο μπολ με τη γκανάς.
Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
Διακοσμούμε με τα φρέσκα φρούτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com