Καλοκαίρι και παγωτά πάνε μαζί, αλλά εμείς θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε αυτά τα καταπληκτικά ξυλάκια με παγωμένο γιαούρτι και φρούτα, που πλησιάζουν κατά πολύ τα γνωστά παγωτά. Είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Δείτε παρακάτω την εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, που έχει αναρτήσει στο www.akispetretzikis.com και η οποία χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας!

Συστατικά:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. διάφορα μούρα
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε θήκες ειδικές για παγωτά.
-Προσθέτουμε λίγα από τα μούρα, τα οποία βυθίζουμε μέσα στο γιαούρτι με ένα πιρούνι.
-Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για να σφίξει λίγο το γιαούρτι.
-Σε περίπου 1 ώρα, τις βγάζουμε από την κατάψυξη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μοιράζοντας τα υπόλοιπα μούρα στις θήκες και ρίχνοντας το υπόλοιπο γιαούρτι, ώστε να καλυφθούν οι θήκες μέχρι πάνω.
-Καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτό σε κάθε θήκη.
-Θρυμματίζουμε τα φιστίκια στο μούλτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι τα παγωτά μας όσο βρίσκονται στις θήκες.
-Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε εκεί για 3 ώρες, ώστε να σφίξει καλά το μείγμα.

Πηγή: www.akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπιτική και γευστική μαρμελάδα νεκταρίνι-αχλάδι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο γρήγορο παγωτό «σάντουιτς» από τον Άκη Πετρετζίκη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου