Ένα από τα πιο γνωστά γεύματα που συμπεριλαμβάνονται στο brunch! Βέβαια, εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε βραδινό ή για όποια άλλη ώρα της ημέρας επιθυμείτε. Αν το συνοδεύσετε με σπανάκι αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, ενώ αυτό που κάνει τη διαφορά και θα σας δέιξουμε πώς να το πετύχετε, είναι η απίθανη σως ολλαντέζ. Δείτε παρακάτω πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά αυγά benedict!

Για τα αυγά

Τι χρειαζόμαστε: 

  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ ξύδι
  • λίγο αλάτι

Πώς τα φτιάχνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε δυο φλιτζάνια νερό, με μια κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά προσεκτικά να μην σπάσει και ο κρόκος και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει στο κατσαρολάκι. Τα αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά και με ένα μεγάλο κουτάλι, περιχύνουμε τους κρόκους με νερό, ενώ βράζουν. Τα βράζουμε με μια κουτάλα τρυπητή, βάζουμε αλάτι πιπέρι.

Για τη σως

Tι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 2 κγ μουστάρδα
  • 1κγ χυμό λεμονιού
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ νερό ζεστό

αυγά μπενετίκτ

Πώς το κάνουμε: 

Βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ιδανικά συνοδεύουμε με σπανάκι που το έχουμε ρίξει σε καυτό λάδι για να μαραθεί για κανένα δίλεπτο. Μπορούμε να προσθέσουμε κρεμμύδι, μπέικον ή μικρά ντοματίνια. Μην ξεχάσετε να ψήσετε και μια φέτα ψωμί στο γκριλ ή την τοστιέρα.

Πώς το παρουσιάζουμε; Μια φέτα ψωμιού, σπανάκι, το αυγό και την σος ολλαντέζ από πάνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνας με κρούστα: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο υπέροχες και νόστιμες εκδοχές της γαλλικής κρεμμυδόσουπας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για breakfast: Φτιάξτε υπέροχα pancakes (τηγανίτες)