ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αγαπάμε πολύ τις μακαρονάδες και, φυσικά, τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ακόμη και η μακαρονάδα μπολονέζ μπορεί να μαγειρευτεί αλλιώς και να απογειωθεί. Στη συγκεκριμένη μπολονέζ θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο αντί για μοσχαρίσιο κιμά και έτσι η μακαρονάδα μας θα είναι πιο ελαφριά, αλλά και πολύ μυρωδάτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος ζυμαρικών θέλετε, αν και θα προτείναμε ταλιατέλες για απόλυτη ευχαρίστηση.
Τι θα χρειαστούμε γι αυτό που θα μαγειρέψουμε σήμερα
- Ένα πακέτο μακαρόνια
- Δυο ντομάτες φρέσκες τριμμένες (και το ζουμί τους)
- Κιμά από κοτόπουλο, λιγότερο από μισό κιλό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- Ρίγανη
- Λάδι ελιάς
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσουμε την μακαρονάδα μπολονέζ με κοτόπουλο
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό για ένα με δυο λεπτά λιγότερα από αυτό που λέει η συσκευασία για να γίνουν al dente κι αυτό το κάνουμε γιατί όταν θα τα ενώσουμε με τη σάλτσα θα συνεχίσουν να βράζουν
- Τώρα σε μια κατσαρόλα άλλη τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και το εστραγκόν. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκια ρίγανη, τσιγαρίστε την πρώτη κι αφαιρέστε τη.
- Τώρα ρίχνετε τον κιμά του κοτόπουλου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ήρθε η ώρα του κρασιού. Περιχύνουμε λοιπόν στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέιρ (α και λίγη ζάχαρη γιατί θα ξυνίσει αλλιώς η ντοματούλα).
- Όταν θα είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνουμε τα μακαρόνια μας (που θα τα έχουμε στραγγίξει φυσικά αλλά δεν θα τα έχουμε βουτυρώσει, αφού θα ενωθούν τώρα με τη σάλτσα που έχει λάδι).