ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλοι αγαπάμε τα ντόνατς! Ακόμη περισσότερο αν είναι σοκολατένια και μάλιστα με “έξτρα” επικάλυψη σοκολάτας. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό-σνακ, που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ μας, να το προσφέρουμε ως κεραστικό και, φυσικά, να ικανοποιήσει τις λιγούρες μας. Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, θα το λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε για τα ντόνατς
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1 κ.γ σόδα
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ βανίλια σκόνη
- 1/3 βούτυρο μαλακό
- 1 φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα αραιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 5 κουταλιές γάλα
- καραμελάκια ή τρούφα για διακόσμηση
Πώς θα ετοιμάσουμε τα ντόνατς σοκολάτας
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι.
- Ρίχνουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
- Τώρα ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το σοκολατούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μην το παρακάνετε με το χτύπημα για να μην γίνουν σκληρά τα ντόνατς.
- Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ειδικό κορνέ με μεγάλο στόμιο βάλτε μέσα το μείγμα κι αρχίστε να το αδειάζετε κάνοντας στρογγυλά σχήματα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνου στους 175 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Πώς θα ετοιμάσουμε το γλάσο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Περιχύνουμε τα ντόνατς με το γλάσο και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν για να πήξει το γλάσο.
- Διακοσμούμε από πάνω με πολύχρωμη τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.