ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πιο τέλειες πατάτες γιαχνί που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας! Είναι ένα από τα φαγητά που μας λύνουν τα χέρια, όταν δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή, όπου οι πατάτες ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται με βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα, θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Δείτε παρακάτω τη συνταγή που έχει αναρτήσει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr:
Υλικά Συνταγής:
6 μεγάλες πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. μπούκοβο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 φλ. ζωμό κότας
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί στο φούρνο, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Πηγή: argiro.gr