Όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές πατάτες! Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν μας βγαίνουν πάντοτε τόσο τραγανές όσο θα θέλαμε να είναι. Δεν πετυχαίνουμε κάθε φορά τις πατάτες μας και το αφήνουμε λίγο στη… τύχη. Έτσι, λοιπόν, θα δούμε παρακάτω τα πέντε μυστικά που πρέπει να ακολουθούμε, ώστε να έχουμε κάθε φορά τις πιο τραγανές πατάτες που επιθυμούμε!

1. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε παγωμένο νερό για περίπου είκοσι λεπτά. Έπειτα τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αμέσως μετά.

2. Αν βάλουμε μια σκελίδα σκόρδο και την ανακατέψουμε μαζί με τις πατάτες πριν τις βάλουμε στο τηγάνι, θα πάρουν ένα καταπληκτικό άρωμα! Πριν τις τηγανίσουμε, θα βγάλουμε το σκορδάκι.

3. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ καυτό. Δεν πρέπει να βάζουμε σε κάθε τηγανιά πολλές πατάτες μαζί γιατί έτσι δεν θα γίνουν τραγανές.

4. Αφού τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.

5. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι (αν βρείτε αυτό που έχει και καρυκεύματα ακόμη καλύτερα) και λίγη ρίγανη.

Έτοιμες!

τηγανιτές πατάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 10 μυστικά του σωστά ψημένου φιλέτου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 μυστικά της τέλειας μακαρονάδας!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και κατσικίσιο τυρί