Ένα πεντανόστιμο πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Εύκολος και γρήγορος σολωμός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Δείτε παρακάτω τι χρειάζεστε και πώς να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο:

Υλικά Συνταγής:

Για το σολωμό
2 φιλέτα σολωμό με το δέρμα περίπου 180 γραμ. έκαστο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
50 γραμ. παγωμένο βούτυρο
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τις ταλιατέλες λαχανικών
2 καρότα τρυφερά
2 κολοκύθια πολύ τρυφερά
30 γραμ. βούτυρο
λίγο χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το σολωμό σοτέ
Ζεσταίνουμε τηγάνι με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το σολωμό. Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3′ με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε. Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4′ να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3′ χωρίς να πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το 1/3 του όγκου του. Προσθέτουμε κομμάτι κομμάτι το παγωμένο βούτυρο ανακατεύοντας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Για τις ταλιατέλες λαχανικών
Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.
Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε κάνουμε σε πολύ λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ελαφρά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λεμόνι.
Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολωμό.
Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο νόστιμη και εύκολη αναποδογυριστή μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με ψητές «τσακιστές» πατάτες για το Σαββατοκύριακο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ιδανικό πρωινό: Banana bread με αλεύρι καρύδας από τον Άκη Πετρετζίκη