Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και καθώς πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα, ήδη προετοιμάζουμε το γιορτινό τραπέζι. Πέρα από τα καθιερωμένα πασχαλινά γλυκά, όπως είναι το τσουρέκι και τα κουλουράκια, μία πραγματικά νόστιμη λιχουδιά που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι φωλιές από ινδοκάρυδο.

Ένα διαφορετικό και πρωτότυπο γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, χάρη στην συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

4 ασπράδια από μέτρια αυγά

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

400 γρ. ινδοκάρυδο

100 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη

πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας, για το σερβίρισμα

dulce de leche, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150o C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ελαφρά 2 ειδικές θήκες για muffin 6 θέσεων και αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο σε δόσεις. Όσο προσθέτουμε το ινδοκάρυδο τόσο θα σφίγγει το μείγμα και ίσως χρειαστεί να φορέσουμε γάντια για να συνεχίσουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε θήκη. Πιέζουμε με τα χέρια μας το κέντρο του μείγματος ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό βαθούλωμα.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι φωλίτσες.

Αφαιρούμε τις θήκες από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε με προσοχή τις φωλιές από τις θήκες και γεμίζουμε με τη λευκή κουβερτούρα.

Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φωλιάς τα πολύχρωμα κουφέτα σοκολάτας και σερβίρουμε με dulce de leche.

Πηγή: akispetretzikis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο καιρός το Πάσχα-Οι επίσημες προβλέψεις για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα, αφράτα και πετυχημένα τσουρέκια-Δοκιμάστε την!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια. Δοκιμάστε την!