ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τις πατάτες; Μόνες ή σαν συνοδευτικό, οι πατάτες αποτελούν αγαπημένη γεύση για μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, μπορούμε να τις φτιάξουμε με άπειρους τρόπους, εύκολα και γρήγορα, όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Το καλό της συνταγής που ακολουθεί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ότι οι πατάτες μας γίνονται, όχι μόνο πεντανόστιμες, αλλά και τραγανές σαν τηγανητές.
Υλικά Συνταγής
- 10 πατάτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο (προαιρετικά)
- ρίγανη (προαιρετικά)
- θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα. Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.
Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά. Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.
Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.
Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.
Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′-45′, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα.
Τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.