ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καταΐφι εκμέκ, υπέροχο γλυκό με μοναδική μαστιχάτη κρέμα σε πολύ εύκολα βήματα. Μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Υλικά Συνταγής
-
Για το εκμέκ
- 250 γραμ. φύλλο κανταΐφι
- 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο
- 100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα χοντροκομμένα
- 600 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- κανέλα για το σερβίρισμα
-
Για την κρέμα
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 160 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια βραστό
- 2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη
- 20 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- 60 γραμ. κορν φλάουρ
-
Για το σιρόπι
- φλούδα λεμονιού
- ξύλο κανέλας
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
- 200 γραμ. νερό
- 200 γραμ. ζάχαρη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
