Με τον υδράργυρο να χτυπάει… κόκκινο και τον οργανισμό μας να χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση, τι καλύτερο από ένα φυσικό, υγιεινό και δροσιστικό ρόφημα που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και να έχουμε ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο μας; Το συγκεκριμένο, μάλιστα, ρόφημα φτιάχνεται με τσάι του βουνού που βρίσκουμε εύκολα σε όλη την Ελλάδα.

Υλικά

Για μία κανάτα θα χρειαστούμε:
  • τσάι του βουνού
  • 5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • χυμό λεμονιού
  • μέλι

Οδηγίες

  1. Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε αρκετό τσάι ώστε να γεμίσει το κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα γαρύφαλλα. Βράζουμε το τσάι για ένα με δύο λεπτά.
  2. Σουρώνουμε και προσθέτουμε μέλι και χυμό λεμονιού δοκιμάζοντας μέχρι εκεί που μας ικανοποιεί στη γεύση.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με παγάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σορμπέ καρπούζι: Το κατάλληλο επιδόρπιο για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7+1 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά