Η πατατοσαλάτα αποτελεί ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και συνάμα νόστιμο γεύμα για κάθε ώρα και στιγμή. Μπορεί να αποτελέσει το συνοδευτικό στο τραπέζι μας, αλλά μπορεί να είναι και το κυρίως φαγητό μας, μιας και είναι απόλυτα χορταστική. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την πατατοσαλάτα, αλλά η συγκεκριμένη που περιλαμβάνει παντζάρια και τόνο έχει απίστευτη γεύση! Δείτε τη συνταγή παρακάτω και δοκιμάστε την:
Υλικά:
4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 τόνο κονσέρβα σε λάδι
1 παντζάρι
2 ντομάτες
2 αγγουράκια
4 φύλλα μαρουλιού
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
λεμόνι (όση ποσότητα θέλετε)
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους.
Όταν βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα στη λεκάνη.
Βράζουμε το παντζάρι, το καθαρίζουμε, το κόβουμε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στις πατάτες.
Στο πιάτο χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το λεμόνι ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.
Βάζουμε τις πατάτες στη σαλατιέρα, ρίχνουμε τα κομματάκια από παντζάρι και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι που τα έχουμε ήδη ψιλοκόψει.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον προσθέτουμε.
Περιχύνουμε με το μείγμα λαδόξυδου, λίγο πριν την σερβίρουμε στο τραπέζι.