Είστε λάτρεις του brunch; Τι καλύτερο από το να φτιάξετε το δικό σας πρωινό στο σπίτι και να το απολαύσετε με μια κούπα καφέ.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα αφράτα pancakes με μπανάνες, που είναι και ο πιο νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δέιχνει πώς να τα φτιάξουμε, εμπιστευτείτε τον!

Συστατικά:

1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. σπορέλαιο
2 βανίλιες
25 γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
90-100 γρ. αλεύρι για γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
4 μπανάνες κομμένες σε κομματάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Κάνουμε 2 μείγματα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.
Όταν αρχίσει να στεγνώνει στα πλάγια βάζουμε πάνω σε κάθε μία 2-4 φέτες από τις μπανάνες. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μία ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μία κίνηση ώστε να αρχίσει μα ψήνεται και η άλλη μεριά. Αν ξεφύγει καμιά μπανάνα τη ”φέρνουμε” στη θέση της.
Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες από κάτω.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε ζεστά μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
Σερβίρουμε με μέλι και επιπλέον κομμένες μπανάνες

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία ατμοσφαιρικά μπαρ της οδού Λέκκα στο κέντρο, για το ποτό του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εύκολο και γρήγορο banoffee με σοκολάτα (video)