• City Stories

    Άντρες: Όσο πιο σκληροί είστε τόσο λιγότερο θα ζήσετε

    τατουάζ-άνδρας


    Πολλοί είναι οι άντρες που τείνουν να διατηρούν και να επιδεικνύουν ένα σκληρό πρόσωπο προς τα έξω. Μερικές φορές είναι γοητευτικό και αρμόζει στις καταστάσεις, ωστόσο κάποιες άλλες είναι υπερβολικό. Βέβαια, ίσως σε μια μερίδα των αντρών αυτό να αποτελεί κομμάτι του χαρακτήρα τους ή να πρόκειται για θέμα συνήθειας. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

    Οι άντρες που θεωρούν πως η “σκληρότητα” είναι ένα στοιχείο που μπορεί να εκφράζεται κάθε ώρα και στιγμή, και το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί σε όλες τις καταστάσεις, κάνουν κακό στην υγεία τους. Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει το αποδεικνύουν αυτό. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες έρευνες για τις γυναίκες και παρόλο που τα αποτελέσματα είναι κοντινά, το γεγονός αυτό συμβαίνει πολύ πιο σπάνια.

    Ως προς τους άντρες, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey, που είχε ως επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας Diana Sanchez, το “σκληρό πρόσωπο” αφαιρεί χρόνια από τη ζωή τους. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά «Preventive Medicine» (Προληπτική Ιατρική) και «Journal of Health Psychology» (Περιοδικό Ψυχολογίας Υγείας) και είχαν ως εξής:

    Οι άντρες που είναι πιο “παραδοσιακοί” και, επομένως, πιο σκληροί, αναβάλλουν πιο εύκολα και πιο συχνά τις επισκέψεις τους στον γιατρό. Όταν, δε, επισκέπτονται τον γιατρό, δεν είναι απολύτως ειλικρινείς για τα συμπτώματα που έχουν και δεν μιλούν ανοιχτά για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται πιο συχνά λανθασμένες διαγνώσεις από τους γιατρούς, με επακόλουθες αρνητικές συνέπειες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ