Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Αυτά είναι τα 8 χαρακτηριστικά που αναζητάμε στο αντίθετο φύλο

σχέση

Η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν σε μια σχέση. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά τα οποία δεν συνδέονται άμεσα με τη φυσική όψη και τα οποία μπορούν να κάνουν το αντίθετο φύλο, είτε άντρα είτε γυναίκα, να αισθανθεί έλξη.

Σίγουρα, η εμφάνιση είναι αρκετά σημαντική, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι αναζητούν και άλλα στοιχεία στον άνθρωπο που θέλουν να έχουν δίπλα τους. Ποιες είναι, άραγε, αυτές οι ελκυστικές ιδιότητες που κάνουν τον δυνητικό παρτενέρ να ξεχωρίζει, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα σχέσεων;

1. Εμπιστοσύνη
“Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι αναζητούν σε έναν σύντροφο. Η εμπιστοσύνη δεν αφορά μόνο τη διαφάνεια, αλλά είναι μια αίσθηση επένδυσης στη σχέση”, δήλωσε ο Michael McNulty, εμπειρογνώμονας σε θέματα σχέσεων.

2. Φιλικότητα
Για το στοιχείο αυτό ο Michael αναφέρει: “Η φιλία περιλαμβάνει την υποστήριξη, το χιούμορ, την ενσυναίσθηση και πολλές άλλες θετικές ιδιότητες. Μια πλούσια φιλία χτίζει και ενισχύει το ρομαντισμό και τη συναισθηματική οικειότητα σε μια μακροχρόνια σχέση αγάπης”.

3. Ευαισθησία, χωρίς υπερβολική συναισθηματική εξάρτηση
“Μας αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ισχυροί και μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, χωρίς να χρειάζονται συνέχεια κάποιον άλλο να τους θεραπεύει”, δήλωσε ο Hal Runkel, σύμβουλος γάμου και οικογενειακών θεμάτων.



4. Αυτοσαρκασμός

“Μας αρέσουν οι άνθρωποι που μπορούν να γελούν στον εαυτό τους και να νιώθουν άνετα μ’ αυτό”, δήλωσε ο Runkel.

5. Αυτοπεποίθηση, χωρίς αλαζονεία
Ο ψυχοθεραπευτής Joseph Burgo είπε το εξής: “Η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι σέξι, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μετατραπεί σε ναρκισσιστική συμπεριφορά. Όταν επενδύουμε σε μια σχέση με κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση, μας κάνει να νιώθουμε καλά για τους εαυτούς μας”.

6. Γνήσιο ενδιαφέρον
“Κάποιος που σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον εαυτό σας και προσπαθεί να σας καταλάβει, γίνεται αυτόματα ελκυστικός” δήλωσε ο Burgo, ενώ ο Orbuch (ειδικός σχέσεων) συμπλήρωσε: “Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποιοι είμαστε στην αρχή της γνωριμίας, είναι πιο πιθανό να κρατήσει μια μακροχρόνια σχέση”.

7. Αίσθηση του χιούμορ
Ο Οrbuch υποστηρίζει τα εξής: “Το χιούμορ βάζει τον άλλο άνθρωπο σε καλή διάθεση και είναι διασκεδαστικό να είσαι με κάποιον που γελάει. Είναι προτιμότερο από κάποιον που είναι πάρα πολύ σοβαρός συνέχεια”.

8. Αισιοδοξία
O Orbuch δήλωσε, επίσης, πως αισθανόμαστε έλξη για άτομα που είναι αισιόδοξα και που χαμογελούν. Πρόσθεσε: “Η αρνητικότητα δημιουργεί αρνητικότητα και όταν βρισκόμαστε γύρω από αρνητικούς ανθρώπους, επηρεάζεται η διάθεσή μας και οι προοπτική μας για τη ζωή”.