Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Χαλάνδρι: Δέκα αυλές για υποδεχθείτε το καλοκαίρι

Στο Χαλάνδρι θα βρείτε μερικές από τις πιο ωραίες αυλές, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό, το κρασί και τον καφέ σας.

Chefi The Restaurant

Φέτος συμπληρώνει 3 χρόνια λειτουργίας και στην όμορφα ανακαινισμένη μονοκατοικία με ωραία σάλα αλλά και καταπράσινο κήπο για τους ζεστούς μήνες. Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης βασίζεται στην μεσογειακή κουζίνα και φλερτάρει τις διεθνείς γεύσεις σε ένα δημιουργικό πάντρεμα. Το ριζότο είναι αφιερωμένο στην χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας και το χοιρινό φιλέτο σχάρας συνοδεύεται με κροκέτα μελιτζάνας, πουρέ σελινόριζα, χόρτα, dressing θυμαριού. Φινάλε με σπασμένο μιλφέιγ, κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους. Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 681 5774, www.chefi.gr, από €30 το άτομο.

Botrini’s

Ο γνωστός σεφ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα σε μια παλιά μονοκατοικία. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του φέρνουν τη γαστρονομία πιο κοντά στον κόσμο, με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών. Στον ευέλικτο κατάλογο οι ιταλο- κερκυραϊκές ρίζες του συνυπάρχουν με τις διεθνείς επιρροές ενώ εσείς μπορείτε να επιλέξετε πιάτα από το a la carte μενού ή ένα από τα ιδιαίτερα μενού First Face, My Origins και Travelling. Αν αποχωριστείτε την υπέροχη αυλή του εστιατορίου, αξίζει να ζήσετε την εμπειρία στο 4 ατόμων chef’s table με θέα στην ανοιχτή κουζίνα. Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, τηλ: 210 6857324, http://botrinis.com από €40 το άτομο.

Kong

Έσβησε το πρώτο του κεράκι φέρνοντας τις εξωτικές γεύσεις στο Χαλάνδρι. Το ασιατικό μπαρ-εστιατόριο σερβίρει ταϊλανδέζικα πιάτα και επιλογές από σούσι σε έναν πολύ ζεστό και νεανικό χώρο ντυμένο στα κόκκινα. Με τις πρώτες λιακάδες, η αυλή μετατρέπεται σε hot spot ανάμεσα στα δέντρα, όπου θα απολαύσετε επιλογές όπως φιλετίνια πάπιας που συνοδεύονται με μάνγκο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και φασολάκια κομμένα σε κύβους και βασιλικό. Πολύ ιδιαίτερα και τα κοκτέιλ που συνοδεύουν άψογα το φαγητό σας. Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄34, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6835759, www.kong.com.gr (http://www.kong.com.gr), από €25 το άτομο.

O Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Για πολλούς είναι το καλύτερο από τα 4 εστιατόρια της αλυσίδας, που στεγάζεται σε μονοκατοικία με πολύ όμορφη αυλή. Η ελληνική κουζίνα βρίσκει τη θέση που της αξίζει σε ένα μενού που μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: γραβιέρα Νάξου, φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο, παστό Μάνης, µαστέλο και η µαστίχα Χίου, µύδια Κατερίνης, χοιρινά μπριζολάκια με πορτοκάλι και μέλι Ταϋγέτου, πεκορίνο Αµφιλοχίας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, τηλ. 210 6810529, www.tzitzikasmermigas.gr, από €20 το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο

Περνώντας την περίτεχνη σιδερένια αυλόπορτα, μπαίνεις στο ρετρό σκηνικό της μονοκατοικίας που κάποτε στέγαζε το πρώτο ταχυδρομείο της περιοχής. Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιό ραδιόφωνο, μεγάλοι καθρέφτες, ξύλινα τραπέζια και μεγάλη φροντισμένη αυλή σε μεταφέρουν σε παλιές εποχές και σε προετοιμάζουν για τα πολύ ωραία πιάτα του μενού. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τσίπουρα και μεζεδάκια και γεύσεις όπως ρεβιθάδα, τρυφερό συκώτι και τραχανά με λουκάνικο. Σοφοκλή Βενιζέλου 9, τηλ: 2111838890, από €12 το άτομο

Βραστό

Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, με όλη την οικογένεια επί ποδός να σερβίρει και να εξυπηρετεί. Η ειδυλλιακή αυλή με τα ολάνθιστα γιασεμιά, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και το σιντριβάνι προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις και απολαύσεις μαμαδίστικα κεφτεδάκια, χειροποίητα τυροπιτάκια με τουλουμοτύρι Καρύστου, χοιρινό στη γάστρα μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, μέλι και κρασί. Κερασμένο το σιμιγδαλένιο χαλβαδάκι ή μωσαϊκό στο τέλος. Ροδοδάφνης & Ρόδων 3, τηλ.: 2106813776, www.vrasto.gr, από €20 το άτομο.

Υδρούσσα

Μια ανάσα από την κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα πλέον διατηρητέα της περιοχής με σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Για πάνω από τρεις δεκαετίες συγκεντρώνει στην καταπράσινη αυλή του τους καλοφαγάδες που επιστρέφουν για την ελληνική κουζίνα, εμπλουτισμένη με ανατολίτικα και πιο μοντέρνα στοιχεία. Δοκιμάστε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, φάβα Φενεού με καραμελωμένο κοκκάρι και κεμπάπ ανατολίτικο. Αγίας Παρασκευής 56, τηλ. 210 6812520, www.ydroussa.com.gr, από €20 το άτομο.

Hide & Seek

Το όνομά του σημαίνει “κρυφτό” και όχι άδικα. Στο βάθος του διαδρόμου, ένας ατμοσφαιρικός κρυμμένος κήπος, μια μαγική αυλή με φοίνικες, ακακίες, καστανιές, δροσιά και χαλαρή ατμόσφαιρα σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πολύβουη Λεωφόρο Κηφισίας. Το all day bar & restaurant είναι τέλειο καταφύγιο για επαγγελματικές συναντήσεις μέχρι και παρεϊστικες αλλά και ρομαντικές βραδιές. Το Hide & Seek ξεκινά από το πρωί με καφέ, “χορταίνει” την πείνα μας με πιάτα μεσογειακής κουζίνας για να καταλήξει στο βράδυ με μοναδικά κοκτέιλ. Λ. Κηφισίας 250-254, τηλ. 2106776747, από €25 το άτομο.

Μπεμπέκα

Εδώ θα νιώσετε σαν να είστε καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι μιας χρυσοχέρας φίλης που θα σας μαγειρέψει λεπτοκομμένα τηγανητά κολοκυθάκια, κριθαρότο, γαριδομακαρονάδα, κόκορα με χοντρό μακαρόνι και μους λεμονιού με μπισκότο για να γλυκάνει στο τέλος. Το σκηνικό συνθέτουν μια παλιά μονοκατοικία, η ρετρό διακόσμηση και η ολάνθιστη αυλή με τον χτιστό φούρνο-σήμα κατατεθέν. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854880, από €15 το άτομο.

Μονοκατοικία

Η παλιά μονοκατοικία του 1948 ανακαινίστηκε και σας περιμένει στα τέσσερα δωμάτια και τον γοητευτικό της κήπο για νόστιμο και τίμιο φαγητό. Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος αλλά όλα τα πιάτα είναι ένα κι ένα: πανσέτα μελωμένη με πατάτες τηγανητές, σπιτική τυροκαυτερή και συκωτάκι μοσχαρίσιο με σάλτσα από τεντούρα Πατρών συνοδεύονται από το δικό τους ψωμί. Φιλικής Εταιρίας 39, τηλ.: 210 6819109, http://monokatoikia.com, από €12 το άτομο.

Πηγή: arttable.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθήνα: 10 must στέκια στο Παγκράτι