Υλικά:
150 γρ λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά + 100 γρ επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη (σαν γιαούρτι)
250 γρ γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό με 10% λιπαρά
50 γρ μέλι
Κορν φλέικς της αρεσκείας μας
Κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 120 γρ κρέμας γάλακτος. Τοποθετούμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά η κρέμα, την αδειάζουμε από πάνω. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με το μέλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας. Στο τέλος ρίχνουμε και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε μερικά κορν φλέικς σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αδειάζουμε από πάνω τη μους γιαούρτι. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά (2-3 ώρες). Διακοσμούμε με τα κόκκινα φρούτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr