Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτή την Κυριακή

Γαλάνη-Δράκος @ ΚΠΙΣΝ

Αρχές Οκτωβρίου και οι επιλογές μας για μια όμορφη και ενδιαφέρουσα Κυριακή, είναι πολλές. Πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα ταξιδέψουν για λίγο το μυαλό μας και θα μας προσφέρουν μια νέα, διαφορετική και πρωτότυπη εμπειρία. Μουσική, θέατρο, σινεμά και διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, είναι εδώ για να τις απολαύσουμε.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να περάσετε την Κυριακή σας (8 Οκτωβρίου 2017) δημιουργικά και δωρεάν!

1. Μουσικός Οκτώβριος

Δήμητρα Γαλάνη & Ευστάθιος Δράκος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:  Στο πλαίσιο του Parklife timeless, τη σειρά συναυλιών που πραγματοποιούνται στο Πάρκο του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και βασίζονται στη φυσική διαχρονική μουσική, θα εμφανιστεί η Δήμητρα Γαλάνη, παρουσιάζοντας ένα απολαυστικό πρόγραμμα γεμάτο από τα διαχρονικά τραγούδια που την ανέδειξαν ως ερμηνεύτρια και συνθέτρια. Στο πλάι της ο νεαρός, ταλαντούχος συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος των MinorProject, με τον οποίο η ερμηνεύτρια συνεργάστηκε πρόσφατα στο άλμπουμ “Το Βαλς των χαμένων μετά”.

20:30
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
(Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Βινύλιο, αγάπη μου

11ο Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση – θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στη ζωή μας με ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις, στο “Μουσείο Αυτοκινήτου”. Η Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα της 11ης Γιορτής του Βινυλίου και της Μουσικής, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν Dj sets και μικρές συναυλίες.

11:00 – 21:00
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
(Ιουλιανού 33 – 35, Πεδίο Άρεως – Πλ. Βικτωρίας)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

3. Θέατρο σε αρχαιολογικούς χώρους

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου: Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού πραγματοποιεί μια ιδιαίτερα καινοτόμα και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστική δράση με τον τίτλο “Οι πέτρες μιλούν”, στο πλαίσιο της οποίας το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει θεατρικές περφόρμανς από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Μία από αυτές είναι η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, που θα παιχτεί δύο φορές (μία το πρωί και μία το απόγευμα) την Κυριακή.

11:00 -13:00 & 17:00 -19:00
Θέατρο Διονύσου
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Θρασύλλου, Ακρόπολη)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

4. Σινεμά – Δύο προβολές ταινιών

“Βασιλιάς για μια Νύχτα” και “Οδός Μαλχόλαντ” στο Χυτήριο: Δύο σημαντικές ταινίες του σινεμά πρόκειται να προβληθούν στην κλειστή και ζεστή αίθουσα του Χυτηρίου, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Ο “Βασιλιάς για μια Νύχτα” του Μάρτιν Σκορτσέζε με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζέρι Λούις και η “Οδός Μαλχόλαντ” του Ντέιβιντ Λιντς με τους Τζάστιν Θερού, Ναόμι Γουότς, Λόρα Έλενα Χάρινγκ, Αν Μίλερ, Νταν Χεντάγια και Ρόμπερτ Φόστερ, θα προσφέρουν στο κοινό μια όμορφη, ενδιαφέρουσα και, φυσικά, άκρως κινηματογραφική βραδιά.

18:30 – 20:15
20:30 – 23:00
Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
(Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  7o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL- Διήμερο Street Food στην Αθήνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τριήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ