Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Μπαρτσελόνα: Νέοι μπελάδες για πρώην ποδοσφαιριστή της – Κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ο Ετό

samuel-eto

H “επιδημία” με τα νομικά προβλήματα ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα συνεχίζεται με νέο πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ετό.

Έτσι, μετά τον Μέσι και τον Μαστσεράνο  και μια μέρα μετά την πρόταση του εισαγγελέα για ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Νεϊμάρ, ο πρώην Καμερουνέζος επιθετικός της ομάδας της Βαρκελώνης βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 10 ετών, κατηγορούμενος για 4 διαφορετικά οικονομικά αδικήματα.

Ο Ετό, ο οποίος μετά την πενταετή παραμονή του στη Μπαρτσελόνα φόρεσε τις φανέλες της Ίντερ, της Ανζί, της Τσέλσι, της Έβερτον και της Σαμπτόρια, αγωνίζεται σήμερα στην τουρκική Αντάλιασπορ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας “El Pais”, κατηγορείται για φοροδιαφυγή καθώς φαίνεται πως “ξέχασε” να δηλώσει ένα ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά την τριετία 2006-2009.

Τα χρήματα που φέρεται να απέκρυψε ο ποδοσφαιριστής από την εφορία αφορούσαν έσοδα από εταιρεία αθλητικών ειδών, που ήταν χορηγός του. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές αποδεικνύουν ότι ο Ετό λάμβανε περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, από τα οποία δεν δήλωσε ούτε ένα ευρώ στην εφορία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πέρα από την πρόταση της εισαγγελίας της Ισπανίας για 10ετή φυλάκιση, με εγγύηση ύψους 4 εκατομμυρίων,  ο Ετό καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό προτείνεται ως ποινή και για τον ατζέντη του.

Όπως και στην περίπτωση του Λίονελ Μέσι, έτσι και ο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισπανικών Αρχών, ακολουθεί παρόμοια υπερασπιστική γραμμή, δηλώνοντας πως δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τη διαχείριση των οικονομικών του, αλλά ήταν αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νεϊμάρ: Δύο χρόνια φυλάκιση και 10 εκατ. ευρώ πρόστιμο ζητά η εισαγγελία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για τις λίστες φοροδιαφυγής. Ποια ονόματα παραγράφονται

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλειστηριασμοί: “Μάχη” μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (video)