Μια πραγματικά απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά

  • Μπακαλιάρος παστός ένα φύλλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό για να ξαλμυρίσει για περίπου 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βάζουμε και τα μπαρμπουνοφάσουλα στο νερό για 8 ώρες να φουσκώσουν.
  • Την επομένη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.
  • Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
  • Τέλος ξαναρίχνουμε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: tasty-day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε λιγούρα; Αυτά είναι τα 5 σνακ για να την… ξεγελάσετε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καφέ Μελίνα: Ένα μαγαζί αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάποδο κέικ με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια