• City Stories

    Μπακαλιάρος με μπαρμπουνοφάσουλα

    μπακαλιάρος


    Μια πραγματικά απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

    Υλικά

    • Μπακαλιάρος παστός ένα φύλλο
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
    • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό για να ξαλμυρίσει για περίπου 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βάζουμε και τα μπαρμπουνοφάσουλα στο νερό για 8 ώρες να φουσκώσουν.
    • Την επομένη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.
    • Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
    • Τέλος ξαναρίχνουμε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Πηγή: tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε λιγούρα; Αυτά είναι τα 5 σνακ για να την… ξεγελάσετε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καφέ Μελίνα: Ένα μαγαζί αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάποδο κέικ με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια



    ΣΧΟΛΙΑ