Μια πραγματικά απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Υλικά
- Μπακαλιάρος παστός ένα φύλλο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό για να ξαλμυρίσει για περίπου 10 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Στο ίδιο διάστημα, βάζουμε και τα μπαρμπουνοφάσουλα στο νερό για 8 ώρες να φουσκώσουν.
- Την επομένη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασόλια μαζί και τις ντομάτες και δύο φλιτζάνια νερό.
- Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 50 περίπου λεπτά.
- Τέλος ξαναρίχνουμε μέσα το μπακαλιάρο ελάχιστο λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά . Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: tasty-day.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε λιγούρα; Αυτά είναι τα 5 σνακ για να την… ξεγελάσετε!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καφέ Μελίνα: Ένα μαγαζί αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάποδο κέικ με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια