Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Παναθηναϊκός: Με υπογραφή Πασκουάλ «υπέταξε» τους Τούρκους

Λίγες μέρες μετά την χειρότερη -κατά γενική ομολογία- εμφάνισή του στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στο παιχνίδι του και επανήλθε πιο δυνατός.

Οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν την Γαλατασαράι και δίχως να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης έφτασαν σε άνετη νίκη με 85-58, επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών. Και αυτό ήταν κάτι που ήθελαν τόσο ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, όσο και οι παίκτες του.

Η εμφάνιση στην Βαρκελώνη αποτέλεσε το κίνητρο που ήθελε το «τριφύλλι» για να αντιδράσει. Σε σχέση, μάλιστα, με την αναμέτρηση στο «Palau Blaugrana», ο Παναθηναϊκός έκανε τα πράγματα που χρειαζόταν για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό, φυσικά, πιστώνεται στον Καταλανό προπονητή, ο οποίος βλέπει πως η δουλειά όλων των προηγούμενων ημερών και ειδικά μετά την ήττα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, να βγαίνει στο παρκέ με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό, πάντως, που φάνηκε πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλο παιχνίδι, ήταν η στόχευση που υπήρχε στο παχνίδι των «πράσινων». Η μπάλα σε πολλές περιπτώσεις κατέληγε κοντά στο καλάθι, όπου είχαν δημιουργηθεί miss match (Σίνγκλετον-Γκιουλέρ το πιο χαρακτηριστικό), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να παίρνει εύκολους πόντους από εκεί. Και αυτό ήταν ένα από τα κομμάτια που δούλεψε ο Πασκουάλ και βγήκε στο παρκέ…

Ο Γκάμπριελ μπήκε στην… εξίσωση

Ταυτόχρονα, με την καλή εμφάνιση της ομάδας, αναδείχθηκαν και τα αθλητικά προσόντα του Κένι Γκάμπριελ. Στην πιο παραγωγική εμφάνισή του με την «πράσινη» φανέλα, ο Αμερικανός μέτρησε 14 πόντους, ξεκινώντας μάλιστα ως βασικός. Ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου έδειξε στοιχεία των δυνατότήτων του, σκοράροντας τόσο πάνω από τη στεφάνη, όσο και από τη γωνία, όπου το τρίποντό του είναι άκρως αξιόπιστο. Και αυτό ήρθε για να φέρει επιπλέον χαμόγελα εντός των τειχών.

Το στοιχείο που φέρνει προβληματισμό

Ναι μεν η νίκη ήρθε πολύ άνετα απέναντι στην «τσιμ μπομ», όμως οι «πράσινοι» δεν απέφυγαν τα λάθη. 18 τον αριθμό, για την ακρίβεια, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι της δημιουργίας. Αυτό γιατί τα λάθη ήταν περισσότερα από τις ασίστ (15 τελικές πάσες), με το πρόσημο στο κομμάτι της δημιουργίας να είναι αρνητικό. Αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο που εντάσσεται στα αρνητικά, σε μια βραδιά, κατά τ’ άλλα, όπου όλα δούλεψαν όπως τα είχαν σχεδιάσει ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του.