Λαχταριστά muffins με σοκολάτα και καραμέλα, που γίνονται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται ούτε μίξερ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

  • Μερίδες: για 12 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25′
  • Έτοιμο σε: 45′

Υλικά

  • 12 καραμέλες γάλακτος
  • 12 κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα (περίπου 100γρ.)
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 80ml σπορέλαιο
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 220γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, έτοιμο ή σπιτικό
  • 12 χάρτινες θήκες για muffins

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κακάο με τη φαρίνα και τις βανίλιες.

Με τον αβγοδάρτη χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτετε πρώτα το σπορέλαιο και μετά το γιαούρτι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μίγμα.

Τοποθετείτε τις χάρτινες θήκες στις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού ειδικού για muffins. Μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες και ύστερα βυθίζετε από μία καραμέλα γάλακτος και από ένα κομματάκι σοκολάτας σε κάθε muffin.

Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, τα ξεφουρνίζετε και τα βγάζετε από τις υποδοχές του ταψιού. Πριν κρυώσουν εντελώς τα διακοσμείτε με λίγο σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, αν το επιθυμείτε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

Μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες τροφές μπορούν να καταναλωθούν έστω κι αν έχουν μουχλιάσει;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το πιο υγιεινό σάντουιτς!