ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθώς ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να αντιμετωπίσει το κρύο, οι πέντε αυτές συνταγές είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Οι σούπες αυτές γίνονται όλες σε τριάντα λεπτά και μπορεί να τις φτιάξει και ο πιο αρχάριος μάγειρας!
Κοτόσουπα με Καλαμπόκι
2 στήθη κοτόπουλου, 1 lt. ζωμό κοτόπουλου, 400 gr. Καλαμπόκι, 1 κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, Λευκό πιπέρι, Αλάτι
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Σωτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσουν.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Σούπα με Μπύρα
100 gr. Ζαμπόν, 200 gr. Μανιτάρια, 1 κρεμμύδι, 1 ματσάκι μαϊντανό, 100 gr. Βούτυρο, 80 gr. Αλεύρι, 300 ml. Μπύρα, 700 ml. ζωμό κότας, 500 gr. τυρί τσένταρ, Πιπέρι, Αλάτι
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σωτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, την μπύρα, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι και σερβίρουμε.
Πικάντικη Σούπα με Μαύρα Φασόλια
1 lt. ζωμό κότας, 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 καυτερή πράσινη πιπεριά, 100 gr. Καλαμπόκι, 400 gr. μαύρα φασόλια κονσέρβα, 200 gr. ντομάτες, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 φύλλο δάφνης, Κύμινο, Θυμάρι, Πάπρικα, Αλάτι
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον ζωμό.
- Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι την μισή ποσότητα φασολιών.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε για 15 και σερβίρουμε.
Σούπα με Τυρί Κρέμα
1 lt. ζωμό κότας ή βοδινού, 600 gr. τυρί κρέμα, 200 gr. Αρακά, 200 gr. Καλαμπόκι, 100 gr. καρότα baby, 1 κρεμμύδι, Κόκκινο πιπέρι, Αλάτι, Μπέικον ξεροψημένο, Τσένταρ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά με τον ζωμό κότας.
- Πολτοποιούμε τα λαχανικά, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι για το σερβίρισμα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 3 λεπτά και σερβίρουμε με το μπέικον και το τσένταρ.
Σοκολατόσουπα
500 gr. Κουβερτούρα, 200 gr. κρέμα γάλακτος, 150 gr. γάλα φρέσκο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας λικέρ, Κανέλα
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρει μια καλή βράση.
- Προσθέτουμε σοκολάτα τεμαχισμένη, το μέλι, την κανέλα και το λικέρ.
- Σερβίρεται με μπισκότα ή φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή: thetoc.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 5 καλύτερες συμβουλές του Καρλ Λάγκερφελντ για σένα που ξεκίνησες δίαιτα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε σε ένα video το πιο παχυντικό σνακ της Ευρώπης με 3 τυριά (camembert, reblochon & raclette)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξι συμβουλές για τέλεια μαρέγκα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500 – Επιφυλακτικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων των «Big Tech»
- Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% για τις τιμές μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις ΗΠΑ-Κίνας
- Ρούμπιο σε Λαβρόφ: «Καιρός να τελειώσει ο παράλογος πόλεμος στην Ουκρανία»
- Καβάλα: Φωτιά στην περιοχή της Κεραμωτής
