ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πάσχα είναι κοντά και τα κουλουράκια δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι. Ο Γιώργος Τσούλης δίνει μια εύκολη συνταγή για νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που θα κάνουν το σπίτι σας να γεμίσει όμορφες μυρωδιές.
Υλικά
- 500γρ. Αλεύρι μαλακό
- 1κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 250γρ. Βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130γρ. Άχνη ζάχαρη
- 1κ.σ. Μέλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
- 2 Μεγάλα αυγά
- 80ml. Γάλα πλήρες
- 1-2 Αυγά για άλειμμα
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.
- Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.