Το Πάσχα είναι κοντά και τα κουλουράκια δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι. Ο Γιώργος Τσούλης δίνει μια εύκολη συνταγή για νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που θα κάνουν το σπίτι σας να γεμίσει όμορφες μυρωδιές.

Υλικά

  • 500γρ. Αλεύρι μαλακό
  • 1κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. Βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 1κ.σ. Μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 2 Μεγάλα αυγά
  • 80ml. Γάλα πλήρες
  • 1-2 Αυγά για άλειμμα

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.
  4. Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τέλεια συνταγή για νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις πολύχρωμα πασχαλινά αυγά