Οι πατάτες φούρνου αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φαγητά όλων. Συνήθως το πιάτο αυτό το συνδοεύουμε με κρέας, μπιφτέκια ή κάποιο άλλο φαγητό και ξετρελαίνουμε τους πάντες. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε μια παραλλαγή των κλασικών πατάτων φούρνου; Η παρακάτω συνταγή με σκόρδο και παρμεζάνα, θα κάνει το φαγητό σας ακόμη πιο γευστικό και μυρωδάτο.

Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο

  • Πατάτες
  • Βούτυρο
  • λίγο λάδι ελιάς
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσετε τις πατάτες φούρνου 

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ, βουτυρωμένο.
  3. Ρίχντε από πάνω αρκετό αλάτι (γιατί το ρουφάνε οι πατάτες), πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε.
  4. Σε ένα ποτηράκι βάζετε κρασί λευκό και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο λάδι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τις πατάτες.
  5. Ρίχνετε τώρα από πάνω την μισή ποτότητα της τριμμένης παρμεζάνας.
  6. Ανακατεύετε και ψήνετε στον φούρνο για μισή ώρα.
  7. Μόλις περάσει η μισή ώρα, ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο λάδι ακόμη και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα.
  8. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες ρίχνουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!

πατάτες φούρνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνας με κρούστα: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αυγά benedict για το πιο λαχταριστό brunch!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισπανική ομελέτα τορτίγια: Ένα απλό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό