ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πατάτες φούρνου αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φαγητά όλων. Συνήθως το πιάτο αυτό το συνδοεύουμε με κρέας, μπιφτέκια ή κάποιο άλλο φαγητό και ξετρελαίνουμε τους πάντες. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε μια παραλλαγή των κλασικών πατάτων φούρνου; Η παρακάτω συνταγή με σκόρδο και παρμεζάνα, θα κάνει το φαγητό σας ακόμη πιο γευστικό και μυρωδάτο.
Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο
- Πατάτες
- Βούτυρο
- λίγο λάδι ελιάς
- 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
- Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσετε τις πατάτες φούρνου
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ, βουτυρωμένο.
- Ρίχντε από πάνω αρκετό αλάτι (γιατί το ρουφάνε οι πατάτες), πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε.
- Σε ένα ποτηράκι βάζετε κρασί λευκό και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο λάδι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τις πατάτες.
- Ρίχνετε τώρα από πάνω την μισή ποτότητα της τριμμένης παρμεζάνας.
- Ανακατεύετε και ψήνετε στον φούρνο για μισή ώρα.
- Μόλις περάσει η μισή ώρα, ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο λάδι ακόμη και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες ρίχνουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνας με κρούστα: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αυγά benedict για το πιο λαχταριστό brunch!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισπανική ομελέτα τορτίγια: Ένα απλό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τεχνική Ολυμπιακή: «Πράσινο φως» στον συμψηφισμό ζημιών ύψους 130 εκατ. ευρώ
- ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ: Διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις αργίες της εορταστικής περιόδου
- Τσουκαλάς σε Μαρινάκη για εποχικούς πυροσβέστες: Γιατί η κυβέρνηση αρνείται κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει την κοινωνία;
- Πλήγμα κατά της τηλεοπτικής πειρατείας στην Ελλάδα