ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή με τις αγαπημένες μας πατάτες, η οποία μοιάζει με τηγανίτα πατάτας, απλώς είναι λίγο διαφορετική. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο και ταιριάζει με όλα, από κρεατικά μέχρι σνίτσελ. Επίσης, της ταιριάζουν πάρα πολύ τα αυγά, ειδικά τα αυγά μάτια, τα οποία αν τα βάλετε στο τέλος από πάνω, θα “σπάσουν” και θα δέσουν τέλεια με την πατάτα. Αυτό, βέβαια, έγκειται στις δικές σας προτιμήσεις. Ας δούμε πώς φτιάχνονται οι πατάτες, αυτή η νόστιμη συνταγή που, μάλιστα, είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό.
Τι χρειαζόμαστε
- Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη
Πώς θα ετοίμασουμε τις πατάτες ροστί
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
- Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
- Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
- Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό