Όλοι αγαπούν τις πατάτες φούρνου, σε οποιαδήποτε εκδοχή τους! Πάντοτε είναι εξίσου νόστιμες και γευστικές, όπως κι αν τις μαγειρέψουμε. Για να ξεφύγουμε λίγο από τον κλασικό και απλό τρόπο, είπαμε να δοκιμάσουμε μια ακόμη παραλλαγή τους. Είναι το ίδιο απολαυστικές και η συνταγή είναι πανεύκολη. Δείτε παρακάτω:

Tι χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτές τις διαφορετικές πατάτες φούρνου:

  • 2 μεγάλες μακρόστενες πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • χοντρό αλάτι
  • γιαούρτι για να τις βουτάτε

Πώς θα τις φτιάξετε:πατάτες φούρνου

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε τες, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε ένα σκεύος ψησίματος.

Βάλτε το σκεύος στον φούρνο, στην πιο χαμηλή θέση και ψήστε μέχρι η πατάτες να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα στο επάνω μέρος, 40 με 50 λεπτά.

Σερβίρετέ τες με μια επάλειψη βουτύρου ένα κλωναράκι θυμάρι στην κάθε μία πασπαλίζοντάς τες με λίγο χοντρό αλάτι.

Συνοδεύστε με ένα μπολ γιαούρτι με λίγη ρίγανη για να τις βουτάτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανο χριστουγεννιάτικο ποτό με βότκα και ρόδι για τους καλεσμένους σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα (gingerbread)