ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απόφαση έλαβε η ηγεσία του μουσείου και ελιά θα φυτευθεί σύντομα στην πλευρά του, που βλέπει στην οδό Μητσαίων σε έναν καταπράσινο χώρο ως υπόμνηση σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, των αγώνων που έδωσε ο σπουδαίος αρχαιολόγος για την υλοποίηση του μουσείου και την ανάδειξή του σε ένα από τα λαμπρότερα του κόσμου με υποδειγματική λειτουργία και τεράστια επισκεψιμότητα.
Ένα όνειρο, που είχε ξεκινήσει από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το μακρινό 1976, όταν έθετε ως αναγκαιότητα για την Ελλάδα την απόκτηση νέου μουσείου για την Ακρόπολη, για να συνεχισθεί από την Μελίνα Μερκούρη το 1989 και να αρχίσει να μπαίνει τελικά σε εφαρμογή, έχοντας να αντιμετωπίσει όμως τεράστια εμπόδια, το 2000, από τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και τον πρόεδρό του Δημήτρη Παντερμαλή.
Ένα έπος κυριολεκτικά, που ο ίδιος έφερε εξαιρετικά εις πέρας, λέγοντας πάντα, ότι η αίθουσα του Παρθενώνα περιμένει τα κλεμμένα Γλυπτά να επιστρέψουν και να πάρουν τη θέση τους δίπλα σε εκείνα που διασώθηκαν από την λεηλασία του Έλγιν.
Σε λίγες ημέρες εξάλλου, στις 15 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον περίβολο του μουσείου επιμνημόσυνη δέηση για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του προέδρου του Δημήτρη Παντερμαλή.
Ήδη όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείο ως φόρο τιμής στον εμβληματικό του πρόεδρο έχει αποφασίσει να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Αμφιθέατρο του Μουσείου ενώ θεσπίζεται, επίσης στο όνομά του, υποτροφία Κλασικής Αρχαιολογίας. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Διαβάστε επίσης:
Λίνα Μενδώνη στην UNESCO: Ο Παρθενώνας απαιτεί την επανένωση των Γλυπτών του
Ο δικηγόρος που δημιούργησε μια συλλογή εκατομμυρίων δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σερβία: 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας – Προβλήματα και με τις πτήσεις
- Τουρκία: Δύο αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι καταδικάστηκαν για “τρομοκρατία” και καθαιρέθηκαν
- Ισραήλ: Το 79% των Ισραηλινών υποστηρίζει την κρατική εξεταστική επιτροπή για τις 7 Οκτωβρίου
- Στην Ελλάδα το Hyundai Inster!