Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή που μα έρχεται από τη Γαλλία, σε μια διαφοροποιημένη μορφή, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα! Για τις νόστιμες αυτές πατάτες σε ροδέλες θα χρειαστούμε μόνο τρία ακόμη υλικά: λάδι, σκόρδο και μαϊντανό! Το λάδι αντικαθιστά το λίπος χήνας που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι και έτσι το απίστευτο αυτό φαγητό αποκτά ελληνικό χαρακτήρα! Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
  • Αλατίστε τις με χοντρό αλάτι και τηγανίστε της σε ελαιόλαδο
  • Προς το τέλος ανεβάστε τη φωτιά, για να πάρουν χρώμα
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ρίξτε τα πάνω από τις τηγανητές πατάτες μόλις σερβίρετε
  • Δοκιμάστε!

πατάτες ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό

πατάτες ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια πρωτότυπη συνταγή για να δοκιμάσετε: Σούπα με κάστανο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Πικάντικο κοτόπουλο με γιαούρτι, κρεμμυδάκι και τσίλι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια πρωτότυπη συνταγή: Πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού