ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λαμπερό φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΑΝΑ διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο την περασμένη Τετάρτη με παρουσία 230 γυναικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού ή κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο, βοηθώντας την αποκατάστασή τους και την επανασύνδεσή τους με τον κανονικό ρυθμό της ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου.
Καλεσμένες στην εκδήλωση κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης της Προέδρου του ΜΑΝΑ, Randa Ghandour και της Οργανωτικής Επιτροπής -που αποτελείται από τις κυρίες Houda Ghandour, Αρετή Δαλακούρα, Ελίνα Σμπώκου, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Sophie Αξιωτιάδη- ήταν προσωπικότητες διεθνούς κύρους από την Αθήνα, την Βηρυτό, το Παρίσι, το Λονδίνο, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες της Celia Kritharioti σε μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας, όμοια με αυτή που παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής.
Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια παρουσίασε τη Συλλογή Celia Kritharioti Couture Spring Summer 2019 με τίτλο «Cirque des Couleurs». Η κύρια έμπνευσή της πηγάζει από τον πολύχρωμο κόσμο αλλά και την αισιοδοξία του τσίρκου.
Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του ΜΑΝΑ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διοργανώθηκε δημοπρασία με 12 κούκλες – έργα τέχνης, τις οποίες φιλοτέχνησαν διάσημοι οίκοι της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως Anastasia Kessaris, Celia Kritharioti, Dolce & Gabbana France, Elie Saab, Grace Atelier Deluxe, IYC – The International Yacht Company, Louis Vuitton France, Lalaounis, Lito Fine Jewelry, Marina Raphael, Salt Water και Tsakiris Mallas.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του έργου του ΜΑΝΑ με τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου ευαισθητοποίησης που θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με καρκίνο στο να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά, κατά τη διάρκεια και μετά τη νόσο.
Credits: Studio Panoulis, Νίκος Κομίνης