Το αγαπημένο μας κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους! Μία από τις αμέτρητες συνταγές του, είναι και αυτή με μέλι και σουσάμι που του δίνει μια γλυκόξινη γεύση, η οποία του ταιριάζει άψογα. Εφόσον το κοτόπουλο δεν λείπει ποτέ από το εβδομαδιαίο μας μενού, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά που θα το μαγειρέψουμε! Εξάλλου πρόκειται για μια οικονομική και εύκολη συνταγή, ενώ οι πινελιές από ανατολή που περιλαμβάνει, είναι προσαρμοσμένες στις ελληνικές γεύσεις, οπότε δεν πρόκειται να αφήσει κάποιον ανικανοποίητο.

Δείτε παρακάτω:

Τι χρειάζεστε για το κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι: 

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια sauce
  • 3 κ.σ μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λάδι, λίγο ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 πακετάκι γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Πώς  φτιάχνετε το κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι: 

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σόγια, το μέλι, το ξύδι, το σκόρδο, το λάδι, βουτάτε μέσα τα κοτόπουλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.
  2. Λίγο πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα βουτάμε στη γαλέτα και πασπαλίζουμε απο πάνω με το σουσάμι
  3. Σε ένα ταψί στρώνoυμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα μπουτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
  4. Που και που, με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπουτάκια με ελαιόλαδο.
  5. Το σερβίρετε με λάδι κι αν θέλετε φτιάχνετε μια σάλτσα με το περίσσευμα της μαρινάδας που θα το “δέσετε” με κορν φλάουερ ή αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια γρήγορη και γευστική συνταγή: Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι στο τηγάνι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις ιδέες για λαχταριστά σνακ με ψωμί του τοστ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνας με κρούστα: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή