Μια απολαυστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, για σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και καρότα, που θα σας ζεστάνει όλο τον χειμώνα!

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Συστατικά:

-500 γρ. γλυκοπατάτες
-300 γρ. καρότα
-3 κ.σ ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-2 κρεμμύδια
-2 σκ. σκόρδο
-1 λίτρο νερό
-1 κύβο λαχανικών
-1 αστεροειδής γλυκάνισος
-100 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

-γάλα καρύδας
-εστραγκόν

Μέθοδος Εκτέλεσης:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
-Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
-Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
-Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
-Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
-Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
-Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
-Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
-Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο εύκολη και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι στιφάδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συνταγή – παραλλαγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι από την Αργυρώ