Μία πεντανόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πομοντόρο και κεφτεδάκια από τον διάσημο σεφ Έκτορα Μποτρίνι που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
2 φέτες ψωμί για τοστ gluten free
100 γρ.γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
750 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
100 γρ. τυρί τριμμένο
400 γρ. ζωμό κρέατος
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες
Βάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το σκόρδο, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το τυρί, το ψωμί που έχουμε στύψει, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με αυτό πλάθουμε 20 κεφτεδάκια.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια και να έχει στύψει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα.
Πηγή: botrini.gr