Σας αρέσει το κοτόπουλο, αλλά έχετε βαρεθεί τις ίδιες και γνωστές συνταγές; Μπορείτε να δοκιμάσετε μια εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και με ανατολίτικο άρωμα, που θα σας δώσει το κάτι διαφορετικό και θα “αναζωογονήσει” το εβδομαδιαίο σας μενού. Φτιάχνεται με απλό τρόπο και είναι μια έξυπνη πρόταση και για κάποιο τραπέζι με φίλους στο σπίτι σας!

Τι θα χρειαστούμε 

  • Κοτόπουλο στήθος, δυο κομμάτια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ κάρυ
  • Λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • τζίντζερ 4 φετούλες
  • λίγη πάπρικα
  • 1 μιση κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι Γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ σόγια

Πώς θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με κάρυ

  1. Βάζουμε τα κομματάκια κοτόπουλου σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το κάρυ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη σόγια και λίγο λάδι, ανακατέψτε τα κι αφήστε τα να μαριναριστούν.
  2. Κόψτε τα λαχανικά σας (πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο) και σωτάρετέ τα για δυο λεπτά σε δυνατή φωτιά, με λίγο λάδι.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα τώρα τα κομμάτια κοτόπουλου να σοταριστούν κι αυτά, αν θέλετε μπορείτε να τα έχετε περάσει με λίγο αλεύρι, μειώστε την ένταση της φωτιάς στο μισό κι αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, προσθέτοντας ένα ποτηράκι νερό.
  4. Τώρα, ρίξτε το γάλα καρύδας και συνεχίστε το μαγείρεμα. Αν θέλετε μπορείτε ν’ αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λευκό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι!

Πηγή: womanow.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οχτώ εύκολα πιάτα για να μαγειρέψετε με τον κιμά που σας περίσσεψε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα φτιάξετε 10 διαφορετικά dressings για τις σαλάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φτιάξτε τσιπς παρμεζάνας σε 1 λεπτό!