Στις καλοκαιρινές γεύσεις δε γίνεται να μη συμπεριλαμβάνεται και το κολοκύθι, το λαχανικό που και είναι η εποχή του και μπορεί να μαγειρυτεί με πολλούς τρόπους! Έτσι, ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια πανεύκολη υγιεινή συνταγή: κολοκυθοπίτα χωρίς φύλλο.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες και τα περνάμε από τον τρίφτη. Τα βάζουμε σε μία πετσέτα και τα στύβουμε ώστε να φύγει η περιττή υγρασία. Αυτό πού θα προκύψει πρέπει να είναι 350 γρ.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τη φέτα χοντροκομμένη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, 40 γρ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε ελαιόλαδο σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ. και πασπαλίζουμε το μισό σουσάμι σε όλη την επιφάνειά του και στα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.