ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα θαλασσινά αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά! Καλαμάρια, χταπόδια, γαρίδες και πολλά άλλα, είναι συνδεδεμένα με την πιο ζεστή εποχή του χρόνου, με τη θάλασσα και την καλοκαιρινή αύρα. Αν είστε λάτρεις των καλαμαριών και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την νόστιμη συνταγή που μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr για γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ντομάτα! Δείτε παρακάτω:
Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πολτό ελιάς
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.
Πηγή: argiro.gr