Όλοι γνωρίζουμε ότι η ομελέτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, που μας έχει βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψουμε! Πώς θα σας φαινόταν, όμως, να κάνατε μια αλλαγή και να δοκιμάζατε την ισπανική παραλλαγή της ομελέτας; Σίγουρα με την ισπανική ομελέτα (ή τορτίγια όπως την ονομάζουν) θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι,  αφού πρόκειται για ένα πολύ εύκολο φαγητό με απίστευτη γεύση.

Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την ισπανική ομελέτα

  • 6 κουταλιές της σούπα λάδι ελιάς
  • 8 αυγά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 6-8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά τυρί τριμμένο

ισπανική ομελέτα

Πώς θα ετοιμάσουμε την ισπανική ομελέτα  

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διαφανές το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε άλλες δυο κουταλιές λάδι κι εκεί τηγανίζουμε, όσο μπορεί να πει κανείς πως τηγανίζουμε, τις πατάτες μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κρεμμύδι.
  4. Πάλι στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τοποθετούμε τις πατάτες να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και κρεμμυδιού. Δεν το ρίχνουμε όλο το μείγμα γιατί θα πρέπει να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες πατάτες και το μείγμα αυγών από πάνω.
  5. Όταν έχουμε ετοιμάσει δυο τρία στρώματα πατάτας ανακατεμένης με αυγά, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι τοποθετώντας τα στρώματα το ένα πάνω στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
  6. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοτόπουλο με κάρυ: Εύκολη και νόστιμη συνταγή με ανατολίτικο άρωμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών: Το απόλυτο σνακ για ενέργεια