Μια συνταγή αλλιώτικη για να δοκιμάσετε στο κοτόπουλό σας, αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει την παρακάτω συνταγή, με μια καταπληκτική μαρινάδα που έχει ιδιαίτερη γεύση.

Δείτε παρακάτω:

Συστατικά:

Για τη μαρινάδα

18 λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)
1-2 καυτερές πιπεριές, κομμένες στη μέση
300 γρ. καυτό νερό
300 γρ. κόκκινο κρασί
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λάιμ
3 σκ. σκόρδου
½ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο

Για το κοτόπουλο

4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για μισή ώρα.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το ¼ από το ζουμί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από τα σπόρια), τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και το υγρό που έχουμε κρατήσει και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφού φυλάξουμε χωριστά περίπου μία κουταλιά της σούπας.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες, σκεπασμένο. Καλό θα ήταν να τα γυρίσουμε μία φορά όσο θα βρίσκονται στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου και βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, αφού το αλείψουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη (όχι αυτή στην οποία μαρινάραμε το κρέας).
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς το συχνά.
  • Στα μισά του ψησίματος (σε περίπου 10 λεπτά), με ένα πινέλο το αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα που έχουμε φυλάξει.
  • Γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, το κόκκινο τσίλι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip:

Το κοτόπουλο αυτής της συνταγής μπορεί να ψηθεί και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά. Καλό θα ήταν να το γυρίσουμε μία με δύο φορές και την πρώτη φορά να το αλείψουμε με τη μαρινάδα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εύκολος μουσακάς (ψευτομουσακάς) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατάτες φούρνου τσακιστές: Τραγανές και πανεύκολες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τρούφες σοκολάτας (video)