Πρόκειται για μια νόστιμη, εύκολη και, κυρίως, υγιεινή συνταγή με δύο πολύ αγαπημένα μας υλικά: το σπανάκι και τη φέτα. Μοιάζει με σπανακόπιτα, αλλά δεν είναι! Έχει κάποια στοιχεία από αυτήν, όμως σας εγγυόμαστε πως είναι κάτι διαφορετικό και εξίσου υπέροχο. Μπορείτε να σερβίρετε τα ταρτάκια με σπανάκι και φέτα ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι ή ως μεζεδάκια σε μια βραδιά με φίλους και ωραίο κρασί.

Τι θα χρειαστούμε για τα ταρτάκια με σπανάκι και φέτα  

  • 400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα σφολιάτας (κουρού ακόμη καλύτερα)
  • 60 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο μαζί με γάλα για να απλώστε στο φύλλο της τάρτας

Ταρτάκια με σπανάκι και φέτα

Πώς θα ετοιμάσουμε τα ταρτάκια με φέτα και σπανάκι

Βράζουμε νερό και βουτάμε για 2 λεπτά το σπανάκι.

Το βάζουμε κάτω από κρύο νερό κι έπειτα στραγγίζουμε καλά τα νερά

Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε με το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ στο μέγεθος που θέλουμε να είναι τα ταρτάκια μας

Τώρα τα γεμίζουμε βάζοντας στη μέση, μια κουταλιά από το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά.

Με τα δάχτυλά μας γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις αλείφουμε με πινέλο που έχουμε βουτήξει σε μείγμα με αυγό και γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (μη σας φανεί λίγο, θα τα ξαναψήσουμε σε λίγο).

Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο, και ρίχνουμε στη μέση λίγη θρυμματισμένη φέτα.

Τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και νόστιμα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)