ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι θα χρειαστούμε για τα ταρτάκια με σπανάκι και φέτα
- 400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
- 2 φύλλα σφολιάτας (κουρού ακόμη καλύτερα)
- 60 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο μαζί με γάλα για να απλώστε στο φύλλο της τάρτας
Πώς θα ετοιμάσουμε τα ταρτάκια με φέτα και σπανάκι
Βράζουμε νερό και βουτάμε για 2 λεπτά το σπανάκι.
Το βάζουμε κάτω από κρύο νερό κι έπειτα στραγγίζουμε καλά τα νερά
Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε με το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ στο μέγεθος που θέλουμε να είναι τα ταρτάκια μας
Τώρα τα γεμίζουμε βάζοντας στη μέση, μια κουταλιά από το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά.
Με τα δάχτυλά μας γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις αλείφουμε με πινέλο που έχουμε βουτήξει σε μείγμα με αυγό και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (μη σας φανεί λίγο, θα τα ξαναψήσουμε σε λίγο).
Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο, και ρίχνουμε στη μέση λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και νόστιμα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβέρνηση σε Κομισιόν για ηλεκτρικό ρεύμα: Δώστε λύση τώρα ή θα το λύσουμε μόνοι μας -Επιτρέψτε Μηχανισμό Υπερεσόδων
- Καραβίας (Eurobank): Ζητάμε πολιτική σταθερότητα, κίνητρα για επενδύσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις
- Ελλάκτωρ: Με ακίνητα αξίας 80 εκατ. του Χόλτερμαν εξασφαλίζει ρευστότητα η Reds
- Μάχη για το έργο κυβερνοασφάλειας των συστημάτων του δημοσίου αξίας €100 εκατ. – Ποιοι το διεκδικούν