ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου δεν θα ξαναγοράσετε μάφιν!
Εκτός από πεντανόστιμη, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Για να φτιάξετε, λοιπόν, τα πιο αφράτα μάφιν δείτε παρακάτω:
Υλικά Συνταγής:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
1 φλ. φρέσκα blueberries (ή αποξηραμένα φρούτα)
2/3 φλ. γάλα
1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C για να ψήσουμε τα muffins. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήνουμε για περίπου 20΄. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα. Αλλιώς, τα ψήνουμε λίγο ακόμη.
Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.
Πηγή: argiro.gr